Autentificare

Înregistrare

Rețetă limonadă de pepene roșu. Băutura răcoritoare ideală pentru vară

Astăzi îți explicăm cum se prepară faimoasa rețetă limonadă de pepene roșu. Este băutura răcoritoare perfectă pentru vară, savuroasă și plină de vitamine.

Pepenele roșu îți aduce numeroase beneficii pentru sănătate și te ajută să te hidratezi, în zilele toride. Este bogat în electroliți și reprezintă un adevărat dar al naturii pentru organismul nostru. Sărac în calorii, devine un aliat de nădejde în diete.

Conține doar 30 de calorii la suta de grame, este o sursă excelentă de vitamina A și flavonoizi antioxidanți, precum licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina și criptoxantina. 

Tot din pepene roșu ne putem asigura necesarul de potasiu, vitamina B6 și vitamina C. Gustul inconfundabil îl transformă în fructul vedetă al sezonului estival. Această limonadă se prepară rapid și ușor, bucurându-ne papilele gustative atunci când temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap.

Rețetă limonadă de pepene roșu. Cum se prepară această băutură răcoritoare

Lista de ingrediente:

500 grame de pepene roşu, curăţat de sâmburi

800-900 ml apă rece

1-2 lămâi stoarse, după gust

200 ml sirop de mentă

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele de mai sus într-un blende, apoi se amestecă maxim un minut, pentru că pepenele roșu se fărâmă foarte repede. Dacă vrei ca limonada să fie mai acră ori mai dulce, mai poți completa cu zeama de lămâie sau cu siropul de mentă. 

Vrei să pregătești această băutură răcoritoare pentru un eveniment special? Atunci o poți servi într-un pahar înalt, pe care să îl decorezi cu felii de lămâie și frunze de mentă. În cazul în care nu ai sirop de mentă ori nu îți place gustul acestuia, atunci poți apela cu încredere la siropul de arțar sau la miere. Pentru un plus de efect, puteți folosi și cuburi de gheață. 

Există și un truc deosebit de util pentru cei care vor să savureze o băutură dulce și răcoritoare într-un mod rapid, în zilele calde și aglomerate. Sucul de fructe, de pepene sau de lămâie poate fi băgat la congelator, în formele pentru cuburi de gheață. Așa se pot amesteca foarte simplu cu apă, cu sirop și se obține imediat limonada gustoasă.