Roşii congelate pentru iarnă


Dacă vrei să ai roşii bune la gust, nu ce se găseşte în supermarket iarnă, însă nu te împaci deloc cu ideea de a face suc de roşii, atunci ai o altă opţiune la îndemână – să pui roşiile la congelator. În acest fel ai foarte puţin de muncă, practice nu aprinzi deloc aragazul.

Ingrediente pentru roşii congelate pentru iarnă

1 kg de roşii. Se aleg roşii bine coapte, însă fără să fie mult prea coapte. Este bines a fie roşii mai mari. Dar mai important decât orice este să fie bune la gust, aşa că găseşte o sursă bună.
Pungi cu fermoar

Cum se pun roşiile la congelator pentru iarnă

Începe prin a spăla roşiile şi apoi lasă-le la uscat.

Ca să îţi fie mai uşor să le foloseşti când le vei pune în mâncare, poţi să le îndepărtezi capacul verde.

Se pun în pungi cu fermoar şi se videază. În acest fel vor rezista în frigider cam 6 luni de zile.

Atunci când vrei să le foloseşti durează cam o oră să se dezgheţe. Şi, după jumătate de oră, le poţi îndepărta cu multă uşurinţă coaja şi să le tai cubuleţe.

Este adevărat, nu le poţi pune în salate, întrucât nu sunt la fel de apetisante că roşiile proaspete, însă sunt perfecte pentru mâncărurile cu roşii:

Paste cu rosii si ciuperci

Somon la cuptor cu masline si rosii

Piept de pui cu sos de rosii

Orez cu rosii la cuptor

Sursa foto

,