Dacă nu ați încercat până acum feniculul, denumit și anasonul dulce, această salată este o modalitate bună de a începe. Da, chiar are un gust puternic de anason, însă celelalte ingrediente vin și contrabalansează prin gustul acrișor (dat de portocală) și prin grăsimi (găsite în nuci). Feniculul adoră combinațiile de gras și acid și se poate consuma atât crud, cât și gătit.
- 1 bucată fenicul
- 1 portocală
- 1 mână de nuci
- ulei de măsline
- sare, piper
Spălăm bulbul de fenicul și îl tăiem în fâșii subțiri pe lungime. Adaugăm feliile de portocală (ideal curățate de pieliță), nucile tocate grosier, ulei de măsline, sare și piper după gust. Amestecăm și decorăm cu frunzele rămase de la fenicul (seamănă vizual cu mărarul, dar au tot gust de anason).
Serviți cu inima plină! Poftă bună!
Cu drag,
@Daria.eats