Sfântul Ioan Valahul. Ce rugăciune trebuie să spui neapărat pe 12 mai

Sfântul Ioan Valahul. Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox. Ce rugăciune trebuie să spui neapărat pe 12 mai ca să ai parte de protecția divină?

Este unul dintre cei mai importanți sfinți pomeniți în țara noastră. S-a născut în anul 1644, din părinți creștini. A fost luat ca rob la turci atunci când a împlinit 15 ani. Se pare că pe drumul spre Constantinopol a ucis un păgân care voia să îl cumpere.

Citește și: Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022?

Sfântul Ioan Valahul. Sărbătoare cu cruce neagră

Din această cauză, tânărul a fost legat în lanțuri și dus așa la Constantinopol, unde l-au obligat să se căsătorească cu femeia păgânului ucis. Însă, sfântul a refuzat și a fost apoi întemnițat.

În temniță, a fost supus unor chinuri îngrozitoare și a fost torturat. A refuzat să renunțe la credința lui în Mântuitorul Iisus Hristos, așa că a fost ucis prin spânzurare în data de 12 mai 1662. Este considera mare făcător de minuni și protector al celor care se află în momente de suferință și de boală.

Credincioșii au astăzi dezlegare la pește, fiind o sărbătoare importantă care are loc după Paște. În ziua de 12 mai se spune o rugăciune puternică, de către cei care vor să fie protejați, conform Fanatik.

Ce rugăciune trebuie să spui neapărat pe 12 mai

Binecuvântat ești, Doamne Dumnezeul nostru, Cel neîntrecut în înțelepciune și minunat întru lucruri! Căci din iubirea de oameni cea nemăsurată, fiind Dumnezeul a toată mângâierea și nădejdea, ai binevoit a ridica dintre semințiile pământului fii aleși.

Care prin credință tare și prin viață pilduitoare să mențină trează credința în puterea și în milostivirea Ta, și să nu lase neamul omenesc a se prăbuși în întunericul cel fără capăt al neștiinței de cele înalte și al păcatului. 

Binecuvântat ești Doamne Dumnezeul părinților noștri, Cel ce primești cu bunătate și cu îndurare mijlocirile sfinților bine-plăcuți Ție, pentru nevoile de tot chipul, duhovnicești și trupești, ale nevrednicilor fiilor Tăi, cei ce plutesc pe marea cea sărată și de atâtea ori înviforată a acestei vieți vremelnice, pline de ispite și de poveri nenumărate.

Însuți, dar, Doamne, pentru rugăciunile Preacuratei Născătoarei de Dumnezeu și cele ale Sfântului Mucenic Ioan Valahul, primește și acum smeritele noastre cereri, și ne izbăvește pe noi de toată întâmplarea cea rea, de năpastă, de prigoană, de uneltirile celui viclean, ocrotind viața noastră prin milostivirea Ta cea mare, și nu pentru vrednicia noastră.

Căci Tu știi neputința firii omenești și cunoști pe fiecare, cu casa, cu cererea și trebuința lui. Primește, dar, Stăpâne, și rugăciunile noastre, apărându-ne de tot răul și dăruindu-ne cele spre mântuire.

Ca pentru toate cele ce ne-ai dat și ne dăruiești nouă în toate zilele vieții noastre binecuvântat și preaslăvit să fii, Părinte al luminilor și izvorul bunătăților, dimpreună cu Cel fără de început al Tău Fiu și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”. 

, ,