Ghimbirul este cunoscut de sute de ani în China şi India. El este folosit atât pentru a trata anumite afecţiuni, cât şi pentru a da gust bun mâncării.
Este bine să eviţi să mănânci ghimbir seara, întrucât are un efect energizant. El poate fi consumat atât murat, cât şi crud, în salate sau pus în mâncăruri pe post de condiment.
Cum alegi ghimbirul
Cand alegeţi o rădăcină de ghimbir urmăriţi să fie una tare, fără pete. Înainte de a fi consumat, coaja tare se îndepărtează. Alegeţi unul care încă mai are miros. Mirosul sau este unul picant.
Cum păstrezi ghimbirul
Este recomandat să îl păstraţi în frigider într-un recipient închis ermetic. Rezistă în acest fel până la 3 săptămâni.
Poate fi ţinut şi în congelator. Ca să îţi fie mai uşor să îl foloseşti, în acest caz îl poţi da pe razătoare înainte de a-l pune în congelator într-un recipient ermetic.
Cum poţi consuma ghimbirul?
În ceai
În mâncare
În dulciuri