7 cocktailuri potrivite pentru sarbatoarea Sfantului Ion

Aproape 2 milioane de romani isi vor sarbatori ziua onomastica la praznuirea Sfantului Ioan Botezatorul, inchizand practic seria sarbatorilor de iarna. Asadar, multi romani isi vor intampina invitatii cu mancaruri traditionale si bauturi potrivite acestei ocazii speciale.

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii, ai putea opta pentru varianta cocktailurilor, bauturi rafinate si delicioase, in combinatii care mai de care mai interesante. Iata mai jos cateva cocktailuri potrivite evenimentelor speciale, asa cum este, de altfel, si sarbatoarea Sfantului Ion.

Clar de luna

Un cocktail proaspat, ce imbina aromele fructate cu bauturi alcoolice precum Campari, vodka sau vin spumant.

Ingrediente:
3 cl (centilitri) suc de portocale
1 cl Campari
1 cl vodca
1 cl Aperitiv Angelli Fructe de Padure
10 cl Angelli Blanc de Blancs

Amesteca toate ingredientele (in afara de vinul spumant) intr-un shaker si adauga cateva cuburi de gheata. Toarna cocktailul intr-un pahar cu picior inalt si completeaza cu Angelli. Poti adauga zmeura proaspata in pahar sau decoreaza cu o felie de portocala pe marginea paharului.

Cocktail rom-capsuni

Aroma proaspata a capsunilor in combinatie cu savoarea rafinata a romului se vor imbina intr-un cocktail usor, potrivit unei seri speciale.

Ingrediente:
300 g capsuni
25 cl apa
rom
gheata

Capsunile se spala, se curata si se taie in bucatele, dupa care se paseaza cu apa. Se toarna peste romul, 1/3 din cantitatea unui pahar si 2/3 sucul de capsuni. Bautura se serveste cu multa gheata.

Orgasm

Cocktailul “Orgasm” reprezinta o combinatie sofisticata de crema de whisky, lichior de menta si tequila.

Ingrediente:
1/2 parti lichior de menta,
1/2 parti tequila,
0.5 cl crema de whisky

Intr-un pahar mic, de shot, adauga tequila, lichiorul de menta, apoi crema de whisky, pana la varf.

Daiquiri

Cocktailul originar din Cuba cunoaste numeroase variante de preparare, o bautura similara fiind Caipirinha, din Brazilia. Daiquiri are la baza combinatia de rom, suc de lamaie verde si zahar.

Ingrediente:
4 cl rom (Havana Club)
2 cl zeama lamaie verde
1 cl sirop de zahar ars

Ingredientele se pun intr-un shaker plin cu gheata. Se amaesteca energic cateva secunde, atata timp cat gheata sa raceasca alcoolul, nu sa se topeasca. Continutul se varsa apoi intr-un pahar, tip cocktail, cu gatul larg. Se serveste decorat cu o jumatate felie de lamaie.

Bloody Mary

Cel mai complex cocktail din lume este servit deseori in Statele Unite ale Americii si in cadrul brunchului (o masa luata intre micul dejun si pranz). Combinatia generala este aceea de vodka, suc de rosii si alte arome sau condimente.

Ingrediente:
3(4.5 cl) parti votca
6 parti suc de rosii
sos de Worcestershire,
cateva picaturi de sos Tabasco
1 parte(1.5 cl) suc de lamaie
sare, piper

Se adauga gheata intr-un pahar inalt, sosurile, votca, sucul de lamaie si sucul de rosii. Deasupra se presara sare si piper. Se amesteca usor. Se decoreaza cu o crenguta de telina si o felie de lamaie, optional.

Iced-mint cocktail

Dupa o perioada atat de incarcata si diversificata din punct de vedere culinar, poate ca unii invitati ar prefera cocktailurile non-alcoolice. Iced-mint cocktail este o bautura proaspata si usoara, cu lamaie verde si menta.

Ingrediente:
2 cl zeama lamaie verde,
4 cl sirop de menta,
10 cl ceai de menta

Pune toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Amesteca pentru cateva secunde. Toarna bautura intr-un pahar si decoreaza cu o felie de lamaie si o crenguta de menta.

Cocktail Bella-Luna

O alta varianta de cocktail non-alcoolic, Bella-Luna imbina aromele exotice de ananas si portocale cu savoarea lamaii verzi.

Ingrediente:
10 cl suc de portocale,
6 cl suc de ananas,
2 cl zeama de lamaie verde,

Toarna toate ingredientele intr-un pahar cu gheata, amesteca usor si decoreaza apoi cu o felie de portocala.

Mai multe bauturi si cocktailuri alcoolice si non-alcoolice: Gastropedia – bauturi, cocktailuri alcoolice si non-alcoolice

,