5 legume pe care să le adaugi în meniul tău anul acesta

bame
Dacă vrem să fim sănătoşi, să ne păstrăm energia şi aspectul plăcut, atunci este bine să mâncăm cât mai multe legume. Vă vom prezenta mai jos 5 legume care nu se găsesc atât de des pe mesele noastre. Probabil pentru că nu le-am întâlnit încă din copilărie. Însă putem anul acesta să ne imptrietenim cu ele şi să învăţăm să le introducem în reţete.

Bame

Bamele sunt fructe tropicale culese necoapte şi consumate ca legume, în supe şi mâncăruri cu carne. Ele sunt recomandate în curele de slăbire întrucât nu au multe calorii şi femeilor gravide datorită conţinutului ridicat de acid folic. Conţin multe vitamine şi minerale, iar fibrele lor ajuta la stabilizarea glicemiei. Au şi efect antioxidant şi antiinflamator, astfel încât întregul corp se va simţi mai bine după consumarea lor. Se gătesc destul de asemănător cu fasolea păstăi.

Bame cu pulpe pui la cuptor

Sparanghel

Sparanghelul are 0 grăsimi şi puţine calorii, aşa că este recomandat în curele de slăbire. Reduce îmbătrânirea prin efectul său antioxidant şi previne osteoporoza. Are capacitatea de a ameliora durerile şi inflamaţiile din organism. Are efect diuretic şi din această cauză este printre cele mai recomandate alimente când dorim o cură de detoxifiere.

Sparanghel cu sos de unt

Fenicul

Din fenicul se consuma atât frunzele cât şi bulbii. Poate să fie gătit, dar şi adăugat direct în salate. Ajută la eliminarea substanţelor cancerigene şi conţine calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru. Are caracter antioxidant, luptând împotriva infecţiilor şi îmbătrânirii.

Fenicul la cuptor

Andive

Andivele sunt destul de scumpe, dar sunt recomandate dacă avem probleme cu ochii. Conţinutul ridicat de vitamine şi minerale le fac să fie foarte utile în stări de oboseală sau pentru organismele slăbite. Au un gust uşor amărui şi se consuma mai ales sub formă de salată. Se întâlnesc adesea în bucătăria de lux.

Rulouri de andive cu somon

Capere

Caperele sunt mugurii unui arbust mediteranean şi se consuma mai ales pentru a condimenta mâncarea. Ele se găsesc murate în oţet sau în sare. Se folosesc în salate, sosuri, mâncăruri cu peste şi carne. Au un gust astringent şi uşor picant. Au un conţinut ridicat de antioxidanţi şi vitamine şi ajuta la reglarea apetitului. Au un continut mare de sodiu, asa ca se recomanda folosirea lor in cantitati mici.

Pate de ficat cu capere

, , , , , , ,