Alimente recomandate în caz de artrită


Artrită este o boală inflamatorie. Sistemul imunitar începe să atace şi să ‚manance’ cartilajul articulaţiilor. Din această cauză oasele se freacă unul de altul, ducând la durere şi rigiditate. Trebuie avută o dietă sănătoasă pentru a întări sistemul imunitar, să faci exerciţii regulat, atât cât îţi îngăduie organismul şi să ai grijă să nu te îngraşi.

Alimente recomandate în caz de artrită

Peştii graşi, care conţin omega 3 au un efect antiinflamator asupra articulaţiilor. Se recomandă consumul de peşte de 2-3 ori pe săptămână. Printre peştii recomandaţi se numără: somnul, heringul, macroul, sardelele, păstrăvul.

Pasta de sardine cu unt si mustar

Verdeţurile. Se pot consuma crude în salate sau gatite uşor, cum ar fi spanacul. Verdeţurile au beta-caroten, calciu, folat, fier, vitamina C.

Spanac scazut

Frunze de ţelină. Se consuma crude, de mai multe ori pe săptămână. Stopează inflamaţiile şi au un conţinut bogat de potasiu. Se pot consuma impreuna cu o pasta de branza.

Pasta de branza cu ceapa

Broccoli. Se poate consuma crud, dar şi gătit uşor la cuptor sau în abur. Conţine bera-caroten, folat, fier, vitamina C, potasiu.

Salata de broccoli cu pui

Morcovi. Se pot consuma cruzi, dar pot fi puşi şi în mâncare, oricât de des. Sunt o sursă foarte bună de beta-caroten.

Supa crema de morcovi cu usturoi

Banane. Se pot consuma de mai multe ori pe săptămână. Au un bun conţinut de potasiu, vitamina C şi fibre.

Prajitura cu banane

Ghimbir. Are un efect antiinflamator. Poate fi adeugat în mâncare, ca şi condiment sau băut sub formă de ceai.

Sos de peste cu ghimbir

,