Care este diferența dintre sarea fină și sarea grunjoasă. Cum se utilizează corect

Multă lume se întreabă care este diferența dintre sarea fină și sarea grunjoasă, dar și cum se utilizează corect cele două. Deși sarea este cel mai utilizat condiment, trebuie să știi ce tipuri există și în ce fel te poți bucura de ele.

Atunci când vorbim despre aceste două tipuri de sare, sunt niște diferențe semnificative. Nu întotdeauna ceea ce este folosit mai des în bucătărie este și varianta mai sănătoasă.

Care este diferența dintre sarea fină și sarea grunjoasă

Când vine vorba despre sarea fină, trebuie să știți că aceasta este varianta cea mai procesată. Însă, deși este și cea mai folosită în bucătărie, este și cea mai puțin recomandată de către specialiștii în alimentație.

Prin procesarea industrială, pe lângă impuritățile eliminare sarea mai pierde și majoritatea substanțelor nutritive benefice pentru organism, precum calciu, magneziu sau fier.

Sarea grunjoasă extrasă din mină are un aspect mai puțin plăcut, însă este mult mai sănătoasă. Nu trebuie să o folosești doar pentru murături, ci o poți utiliza pentru numeroase preparate, de la fripturi până la salate.

Are un gust bun și păstrează în compoziție numeroase substanțe benefice pentru organism. Sarea de mare este și ea în topul recomandărilor.

Care este diferența dintre sarea fină și sarea grunjoasă

Cu cât are granulația mai mare și culoarea mai închisă, cu atât include mai multe minerale. Însă, locul fruntaș în top este ocupat de sarea de Himalaya.

Cu toate că este și ea procesată intens, își menține totuși o compoziție adecvată, în care sunt incluse substanțe precum iod, fier și potasiu. În cazul acestui tip de sare, culoarea nu trebuie să fie cât mai albă, ba chiar dimpotrivă.

Însă, în cazul acesta, nu cumpăra variantele care au o culoare roz prea intensă, pentru că există riscul ca producătorul să fi folosit coloranți artificiali.

Indiferent de varianta pe care îți dorești să o folosești, trebuie să ții cont de cantitatea maximă zilnică recomandată de medici pentru consum. Dacă ai probleme cardiovasculare, atunci încearcă să eviți cât de mult posibil acest ingredient.

, ,