Cum se fierb corect cartofii. Greșeala banală pe care o fac mulți în bucătărie

Pare atât de simplu să faci asta, dar puțini știu cum se fierb corect cartofii. Dacă faci această greșeală banală, atunci vei strica gustul legumelor, iar rezultatul nu va fi unul ideal, așa cum îți dorești.

Oricine poate să fiarbă niște cartofi. Însă, cum poți să o faci fără ca produsul final să își piardă gustul și nutrienții? Există o metodă simplă, care te scapă de probleme. În acest fel, te vei putea bucura de beneficiile pentru sănătate pe care ți le aduce această legumă minune.

Cum se fierb corect cartofii. Ce greșeală banală fac mulți în bucătărie

Apa se pune la fiert înainte să cureți cartofii. Atunci când sunt gata pentru tăiat în cubulețe, apa trebuie să clocotească. Greșeala pe care o fac mulți este să taie legumele în cuburi mici. Da, este adevărat, așa fierb mai repede. Însă, în acest mod, cartoful își pierde gustul.

Cel mai bine este să tai în cuburi de mărime potrivită. După ce le pui în apa care clocotește, presari o mână de sare mare. Lași până totul fierbe cum trebuie iar și dai focul mai mic.

Nu uita că și mărimea cartofilor folosiți pentru fiert contează. Dacă nu îi cumperi direct din supermarket pe cei care au toate indicațiile pe ambalaj, atunci trebuie să îi alegi pe cei medii sau mari. Dacă pui cuburile în apa clocotită, sărată, atunci se “sigilează” în interior toate vitaminele și mineralele.Teoretic, timpul de fierbere este în jur de 20 de minute. Însă, poți testa cartofii cu o furculiță sau un cuțit, după 15 minute. Dacă legumele se pătrund ușor, înseamnă că sunt gata. Apoi poți folosi cartofii fierți într-o mulțime de preparate. De la piure și până la salata orientală, transformă această legumă în vedeta mesei!