Ce alimente să mănânci pentru a avea o piele frumoasă


Dacă consumi alimente care nu plac corpului tău, acest lucru se vede imediat în aspectul pielii. Aceasta nu mai este luminoasă, se inflamează. Cu alte cuvinte, suferă din cauza toxinelor.

Nu toate persoanele reacţionează la fel la fieca grupa de alimente, însă vei găsi mai jos cele mai probabile cauze alimentare pentru o piele cu probleme. Şi îţi vom da sugestii, cu ce le-ai putea înlocui.

Brânză din lapte de vacă

Dacă ai acnee, primul aliment la care ar trebui să renunţi sunt lactatele de vacă. Hormonii din acest lapte influenţează hormonii tăi masculini, de unde şi problemele.
Cu ce le poţi înlocui? Cu brânză de caju, o brânză cremoasă şi aromată, bună de întins pe pâine.

Carbohidraţi procesaţi

Aici intră foarte multe din alimentele pe care le consumăm în mod normal: pâine albă, paşte, cereale îndulcite, orez alb. Toate aceste alimente duc la creşterea nivelului de insulina. Şi asta are drept efect şi inflamaţii ale tenului.

Cu ce le poţi înlocui? Cu biscuiţi din seminţe, cu făină din migdale

Gustare cu seminte si pudra de roscove

Sucuri

Ştim cu toţii ca sucurile carbogazoase sunt rele pentru sănătate. Însă nu numai ele. Chiar şi sucurile naturale pe care le facem noi pe loc sunt rele. Ele conţin mult zahăr şi mai puţine fibre decât dacă am mânca fructul direct. Trebuie ţinută minte regula – cu cât mai puţin zahăr, cu atât mai puţine coşuri.

Cu ce le poţi înlocui? Ai putea face un smoothie care să conţină avocado, lapte de cocos, arahide, seminţe de chia, spanac

Smoothie detoxifiant

Sare

Aşa cum zahărul nu este bun, nici sărea în cantităţi mari nu este indicată. Majoritatea alimentelor procesate au multă sare, este modalitatea cea mai simplă şi sigură de a le conserva. Aşa că ar trebui să renunţăm la ele.

Cu ce se poate înlocui? Nimeni nu vrea să mănânce alimente fără gust. Aşa că adăugă în mâncare cât mai multe condimente şi plante aromatice.

De ce condimente ai nevoie cu adevarat în bucătărie

Ton la conservă

Ca orice conservă, ar trebui să o eliminăm din dietă şi vom scăpa de multe probleme. Şi nici tonul, în sine, nu este cea mai bună alegere, datorită cantităţii mari de mercur.

Cu ce să îl înlocuieşti? Cu peste care nu este la conservă, preferabil bogat în omega 3, cum ar fi somonul.

Pasta tartinabila de somon

, ,