Mierea, o varianta mai buna decat zaharul

Miere

Suntem foarte atrasi de gustul de dulce. Motiv pentru care il gasim nu numai in prajituri, ci si in mancaruri, atunci cand vrem sa obtinem un gust mai deosebit.

Mierea este o combinatie de apa cu doua zaharuri – fructoza si glucoza. Este o buna sursa de antioxidanti, motiv pentru care este considerata un elixir al tineretii si o intalnim printre ingredientele din industria cosmetica. Contine mai putine calorii decat zaharul la aceeasi cantitate, asa ca este recomandat sa o folosim in locul acestuia. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa consumam miere in cantitati mari. Ea ar trebui tratata ca o delicatesa. 100 gr de miere au 288 de calorii.

In mod traditional, mierea este considerata un remediu bun pentru mai multe boli. Este recomandata in caz de probleme ce tin de respiratie. Uneori, atunci cand antibioticele nu dau rezultat, este folosita ca si adjuvant, avand proprietati antiseptice.

Cum putem folosi mierea in retete.

Sub forma de sos, pentru a da un gust deosebit mancarurilor cu carne. In general o asociem cu carnea de pui, care este mai fada.

Piept de pui cu ceapa verde si miere

 

 

Insa merge foarte bine si alaturi de coste de porc facute la cuptor.

Coaste de porc cu miere si ghimbir

Folosim adesea mierea in salatele de fructe.

Desert usor si gustos, ananas cu miere

Este foarte utila atunci cand vrem sa obtinem batoane pentru energie. Mierea este recomandata sportivilor intrucat are o ardere mai lenta si ofera energie pentru mai mult timp.

Sursa de energie, baton de susan cu miere

Si, desigur, nu putem sa neglijam faptul ca putem inlocui cu ea zaharul atunci cand facem dulciuri, chiar si daca numai partial.

Desert simplu si sanatos, napolitane cu miere

Fursecuri cu miere