Pentru sănătatea noastră ar trebui să consumăm pește măcar o dată pe săptămână. Însă pe măsură ce trece timpul o facem din ce în ce mai puţin pe de-o parte pentru că în multe cazuri preţul este prohibitiv, pe de altă parte pentru că există o mare îngrijorare privind nivelul de toxine din peste, ca urmare a poluării mărilor şi râurilor.
Peştele gras este cel mai recomandat şi vă prezentăm mai jos informaţii despre cele mai des întâlnite specii.
Tonul
Este un peşte bogat în vitamina D, vitamina B 12 şi acizi graşi omega 3. Cu toate acestea, peştele la conservă este foarte puţin gras, având uleiul de peste îndepărtat înainte de conservare.Există o îngrijorare privind cantitatea de mercur, cadmiu şi plumb pe care o conţine, aşa că acestea sunt monitorizate.
Macroul
Are din belşug omega 3, vitamina D şi seleniu. Cantitatea sa de grăsime variază în funcţie de anotimp, vară are 5% grăsime şi în decembrie ajunge până la 25% grăsime.
Heringul
Întrucât se alterează rapid, aceste se găseşte mai ales marinat, conservat în saramura sau afumat. Este posibil să conţină multă sare.
Vezi continuarea pe pagina 2
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)