Cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece. Nu trebuie să îți lipsească din casă

Astăzi îți prezentăm o scurtă listă cu cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece. Nu trebuie să îți lipsească din casă, dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic.

Ceaiurile sunt aur curat în orice sezon. Le putem consuma și vara, cu gheață, dar și atunci când vine frigul afară. O cană fierbinte ne aduce un moment de bucurie, dar și multe beneficii pentru sănătate.

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece?

Când ne gândim la această perioadă a anului, ne vin în cap variantele clasice de ceai, precum cel de mentă, mușețel, tei, coada șoricelului, soc, lămâie sau gălbenele. Însă, există o varietate mult mai mare de ingrediente recomandate de specialiști. 

Fiecare dintre ele ne ajută să ne menținem un sistem imunitar puternic în sezonul rece. De asemenea, ceaiurile sunt și un ajutor de nădejde când vine vorba despre hidratare. Avem tendința să bem mai puțină apă când este frig, dar putem să consumăm mai multe ceaiuri calde și aromate.

Dacă adori menta, o poți combina cu succes cu salvia și puțină miere, pentru a scăpa de răceală. Reduce inflamația din gât și îți stimulează circulația sângelui.

Mirosul de portocală ne duce cu gândul la Crăciun, așa că o cană cu ceai din coaja acestui fruct, aromat cu puțină scorțișoară, este un răsfăț ideal pentru sezonul rece. Datorită vitaminelor pe care le conține, te ajută să lupți cu depresia și să îți întărești sistemul imunitar.

Vrei să ai energie ca-n toiul verii? Atunci înlocuiește cafeaua cu ceaiul negru. Îți stimulează sistemul nervos și te ajută să te concentrezi mult mai bine. Poți presăra și câteva cuișoare pentru o aromă mai plăcută.

Și ceaiul verde este recomandat pentru această perioadă. Are efecte antigripale, calmează durerile și este bun și pentru siluetă, căci îți stimulează sistemul digestiv. Atenție însă, trebuie să bei și apă separat, pentru că te poate deshidrata dacă este consumat în exces.

Echinaceea și rozmarinul sunt alte două ingrediente din care poți face niște ceaiuri delicioase. Poți adăuga și câteva feliuțe de mere uscate, pentru un plus de vitamina C.