De acum, nu mai ai pretexte pentru a nu manca sanatos. Pietele sunt doldora de fructe si legume proaspete, iar retetele simple si rapide te vor ajuta sa pregatesti un meniu consistent si sanatos. Ciresele si capsunile sunt, fara doar si poate, vedetele sezonului.
Aceste fructe contin numeroase minerale, vitamine si alti compusi cu proprietati benefice in diverse afectiuni. Citeste mai jos cateva dintre aceste avantaje, dupa care prepara-ti un desert delicios cu cirese sau capsuni.
Ciresele si capsunele scad inflamatia din corp
Proprietatile antiinflamatoare ale acestor fructe le recomanda in numeroase afectiuni sau pur si simplu pentru ne mentine o stare de sanatate buna. Guta, astmul, endometrioza, durerile musculare, artrita sunt doar cateva dintre exemplele in care ciresele si capsunele devin eficiente. In plus, se pare ca ciresele contin anumite enzime care actioneaza ca analgezicele, diminuand durerea.
Contin melatonina, o substanta minune pentru sanatate
Atat ciresele, cat si capsunele contin numerosi antioxidanti, printre care si melatonina, substanta care ne ajuta sa ne odihnim mai bine. Melatonina este esentiala si pentru buna functionare a sistemului imunitar, crescandu-ne rezistenta la infectii. In plus, acelasi antioxidant incetineste procesul de imbatranire, redand elasticitatea si stralucirea pielii.
Ajuta la detoxifierea organismului
Pe langa faptul ca sunt o sursa importanta de fibre, importante in procesul digestiei, ciresele si capsunele ajuta ficatul si rinichii sa curete organismul de toate toxinele daunatoare. In cazul in care vrei sa slabesti sau urmezi o cura de detoxifiere, include in alimentatia ta cirese si capsuni.
Lupta impotriva cancerului
Pe langa vitamina A si C , aceste fructe mai contin si acid elagic, despre care s-a demonstrat ca impiedica producerea unor enzime necesare dezvoltarii celulelor canceroase.
Ajuta la buna functionare a inimii si scad tensiunea arteriala
Acelasi acid elagic, alaturi de flavonoidele din aceste fructe contribuie la sanatatea inimii. Ciresele si legumele au un efect antiinflamator si scad nivelul de colesterol rau din sange. O sursa importanta de potasiu, ciresele si capsunele regleaza si nivelul tensiunii arteriale, actionand impotriva efectelor negative ale sodiului.