Cu ce poți înlocui carnea de miel de Paște?

Cu ce poți înlocui carnea de miel de Paște
Cu ce poți să înlocuiești cu succes carnea de miel de Paște, anul acesta? Sursă foto: Pixabay

Te-ai întrebat cu ce poți înlocui carnea de miel de Paște? Astăzi îți oferim mai multe soluții. O parte dintre credincioși se feresc de acest aliment, fie din cauza gustului, fie pentru că le este milă de mieii sacrificați.

Dacă vrei să ai carne pe masă, dar nu de miel, nu este nicio problemă! Sunt o grămadă de variante culinare, pe toate gusturile.

Acest obicei al consumului de carne de miel în perioada pascală este unul străvechi. În Bibile se povestește cum oamenii ungeau ușile cu sângele acestui animal pentru a nu fi loviți de molime. Carnea de miel este nelipsită de pe mesele celor mai mulți români, dar unii aleg să nu o consume nici măcar de Paște.

Cu ce poți înlocui carnea de miel de Paște?

Primul aliment pe care l-ai putea folosi ca substitut ideal pentru miel este carnea de ied sau chiar și cea de capră. Cea de miel este foarte săracă în grăsimi, fiind considerată chiar mai sănătoasă și decât cea de pui.

Mai puteți folosi carne de vită, dar aceasta se prepară mai greu, fiind mai pretențioasă. Carnea de porc este iarăși printre preferatele românilor, dar trebuie să aveți grijă fiindcă ea conține de până la trei ori mai multe grăsimi decât cea de ied.

Dacă ții la siluetă și știi cum să pui mirodeniile potrivite care să îi dea un plus de gust, atunci carnea de pui este alegerea ideală pentru tine. Așa poți înlocui cu succes carnea de miel de Paște.

Pregătești o masă mai cu fast și vrei ca invitații tăi să consume ceva cât mai sănătos? Atunci alege carne de curcan, carne de iepure, carne de rață sau chiar pește.

Unii români mai curioși și cu buzunarul larg, pot cumpăra chiar și carne de mistreț, pentru o friptură delicioasă de Paște. Dacă te ține portofelul, poți pregăti chiar și fructe de mare.

, ,