Autentificare

Înregistrare

Cum faci omleta pufoasă

Trucul minune cu bicarbonat de sodiu!

Multă lume se întreabă cum faci omleta pufoasă. Este unul dintre cele mai căutate preparate culinare când vine vorba de micul dejun. 

Poate fi pregătită în numeroase combinații, dar puțin știu secretul pentru cea mai pufoasă omletă. Este vorba despre un truc simplu, ieftin și la îndemâna oricui.

Cu siguranță vei face senzație în fiecare dimineață, iar cei dragi vor fi impresionați. Indiferent de rețeta pe care o urmezi, există câteva metode prin care vei avea parte de un preparat pufos și gustos.

Cum faci omleta pufoasă

Dacă îți dorești să faci cea mai pufoasă omletă, atunci poți apela la mai multe trucuri minune, care nu dau greș. Prima variantă și cea mai simplă este înlocuirea furculiței cu care bați ouăle cu un mixer. Așa vei obține o compoziție aerată, în care poți amesteca și alte ingrediente, după gust.

A doua variantă este puțin mai complicată, dar suficient de rapidă pentru orice gospodină grăbită. Se bat separat albușurile și gălbenușurile, până se fac spumă, apoi se amestecă ușor și se pune omleta în tigaie.

Unele gospodine apelează la a treia variantă pentru omleta pufoasă. Amestecă ouăle bătute bine cu puțină sare, apoi pun totul în tigaie, la foc mic și acoperă cu un capac. Se lasă așa, timp de un minut, apoi se scoate capacul și se pune în farfurie.

Trucul secret cu bicarbonat de sodiu

A patra variantă este cea cu praful minune, care salvează pe oricine în bucătărie. Se bat bine ouăle, apoi se pune un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine, până când se omogenizează totul. Abia apoi se pune în tigaie.

A treia variantă pentru o omletă delicioasă și pufoasă este cea cu lapte. Când bați ouăle, pui și puțin lapte în acest amestec. Vei obține un preparat gustos, ca la restaurant.

Specialiștii dau și un sfat: prăjește omleta la foc mic, după ce ai încins bine tigaia. În acest fel, se va găti în mod uniform și nu se va mai lipi. Poftă bună!