Cum să găteşti paste ca un italian

Ai fost în Italia şi ţi s-a părut că pastele sunt atât de bune încât par a fi de pe altă lume? Mie aşa mi s-a întâmplat. Iar, de când m-am întors, nu am mai reuşit să le regăsesc gustul, nici acasă, nici la restaurant. Ce fac italienii atât de special de le ies pastele aşa de bune?

Ingredientele pentru paste

Chiar nu este cine ştie ce secret la mijloc. Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate. Iar aici chiar este o problemă mare. Chiar dacă avem acelaşi producător scris pe produs, este posibil ca pentru Europa de Est să fie calităţi diferite fără de ceea ce este în Italia. Şi asta se întâmplă la orice, fie că vorbim de brânză, sos de roşii sau paste.

Paste penne cu bacon

Timpul de fierbere

Paştele nu se fierb până când se înmoaie, dacă vrei să fie bune la gust. Ţine cont de faptul că ele continua să se facă un pic şi după ce le-ai scos din apă fierbinte. Ele se fac al dente, adica mai tari, să li se simtă consistenta. Nu trebuie uitat nici să amesteci în ele din când în când atunci când le faci, ca să nu se lipească. Şi se adăugă în apă care fierbe, cu sare, nu atunci când pui apă pe foc. Nu este deloc necesar să adaugi ulei de măsline la fiert.

Paste cu ciuperci, reteta in imagini

Sosul

Noi avem boala de a îneca paştele în sos de smântână, ceea ce nu vei întâlni în Italia. Acolo vei întâlni gustul de unt, gustul de Parmezan şi nu pe cel de smântână. Paştele au într-adevăr sos, însă nu o cantitate atât de mare încât să le copleşească. Şi nu folosi sosuri din comerţ. Sosul pentru paste trebuie făcut în casă.

Paste cu legume de post

Texturi

Nu trebuie să îţi fie frică să te joci cu ingredientele atunci când este vorba despre paste. Adăugă crocant, cum ar fi nucile. Adăugă culoare, cum ar fi rucola. Adăugă savoare în plus cu anchoa.

Salata italieneasca cu paste

Pentru paste chiar nu trebuie să urmăreşti o reţetă anume. Îţi poţi face tu, reţetă care îţi place. Poţi mânca paste în fiecare zi şi în niciuna dintre ele să nu aibă acelaşi gust. Aşa că trebuie să îndrăzneşti să fii creativ.
Urmăriţi mai jos două dintre reţetele cele mai cunoascute la noi, dar care niciodată nu ies aşa cum trebuie: carbonara şi bolognese

, ,