Cum se găteşte fasolea verde

Voi ştiţi ce simplu se fac orice mâncare cu fasole verde? Iar în plus este și foarte sănătoasă. Este o sursă importantă de vitamina K, de magneziu, vitamina C şi fibre. Are capacităţi antiinflamatorii, ajuta sistemul cardiovascular şi întăresc sistemul imunitar.

Cum se alege fasolea verde
Ai nevoie de o fasole verde proaspătă, culeasă înainte de a ajunge matură. Asta îi va conferi o textură crocantă şi te va scuti de firele care nu sunt prea plăcute în mâncare. Poţi verifica asta cu mâna. O fasole verde bună este una care pocneşte uşor atunci când o îndoi în două ca să o rupi.

Cum se găteşte fasolea verde
Cel mai sănătos mod de a găti fasolea verde este la abur. Ea este gata în aproximativ 5 minute, atunci când este făcută la aburi. Pentru a găti astfel îţi este sufiecient să ai o strecurătoare din inox pe care să o pui peste o oală obişnuită în care este apă ce fierbe.

Înainte de a o găti trebuie să o speli şi să îi rupi capetele, ceea ce se poate face cu mâna sau cu un cuţit. Poţi lăsa păstăile de fasole cât sunt sau să le rupi mai mici.

Dacă nu găteşti imediat fasolea cumpărată nu este nicio problemă. Ea poate să stea în frigider fără să se strice şi o săptămână. Pune-o în punga de plastic în care ai cumpărat-o, fără să o speli înainte.

Rețete cu fasole verde

Desigur, există numeroase reţete cu fasole verde. Noi ne-am aplecat asupra reţetelor cu fasole verde din bucătăria tradiţională românească. Aceste reţete se completează reciproc, în funcţie de ce fel de mâncare vrei să ai pe masă, dar altfel, sunt în mare măsură similare.

Salată de fasole verde cu usturoi

Salata de fasole verde

Salata de fasole verde

Fasole verde prajiita cu piept de pui

Fasole verde cu piept de pui

Fasole verde cu piept de pui

Fasole verde cu vită stil românesc vs stil chinezesc

Fasole verde cu vita

Fasole verde cu vita

Fasole verde scăzută, mâncare de post

Mancare de fasole scazuta

Mancare de fasole scazuta

,