Autentificare

Înregistrare

Detoxifierea de 7 zile de după sărbători

detox

Nu cred că există vreo persoană care să nu mănânce de Sărbători altfel decât o face în mod obişnuit. De obicei, cu multe alimente grele, alcool în cantităţi mai mari şi mai ales mai mult decât are organismul nevoie.

Aşa că se impune o perioadă de refacere de minim o săptămână. Uite care sunt paşii pe care ar trebui să îi urmezi

Începe dimineaţa cu o ceaşcă de apă caldă cu lămâie

Apă caldă cu lămâie ajuta la îndepărtarea toxinelor şi şi la punerea la lucru a sistemului digestiv. Poţi face un obicei din asta în anul care vine, întrucât este util în orice perioadă.

Mănâncă imediat ce te trezeşti

Crezi că nu ar trebui să te gândeşti la mâncare din moment ce ieri ai mâncat prea mult? Dimpotrivă! Nu amâna masa de dimineaţă. Însă pune accentul mai ales pe cereale care au multe fibre. Ele îţi vor ţine de foame un timp îndelungat şi vor reduce balonarea.

Fulgi de ovaz cu fructe goji

La prânz, o salată

Nu este cazul să te mai apuci să găteşti. Aşa că la prânz mănâncă o salată cu ceea ce mai ai prin frigider. Poţi pune în ea bucăţi de pui că să conţină proteine. Şi multe frunze verzi şi legume colorate.

Salata cu pui si crutoane de paine crocante

 

Seara, o supă

O supă este mai mult decât suficientă pentru seara. Cel mai bine este să fie o supă pe bază de legume. Şi dacă ele sunt crude este şi mai bine. Atunci chiar faci tot ceea ce trebuie pentru detoxifiere.

Dieta cu supă, noua modă detox

Quinoa

Dacă nu îţi plac alegerile de mai sus nu este o problemă. Nu trebuie să flămânzeşti, mergi pe cereale integrale, cum ar fi quinoa.

Omletă cu spanac şi quinoa

Pofta de ceva bun

Este o poftă universală, care ne însoţeşte an de an. Dar după ce am dat iama în tăvi cu prăjituri am vrea să ne-o punem cumva în cui. Eu vă propun să o punem într-un blender şi să preparăm smoothie-uri.

Smoothie cu fructe

Sursa foto

,