Detoxifierea de primăvară cu ierburi

Primăvara cam toată lumea vrea să scadă în greutate şi să câştige mai multă energie. În acest scop mulţi îşi schimbă regimul alimentar adoptând unul de detoxifiere. Detoxifierea ajuta corpul să îşi optimizeze digestia, să îi ofere mineralele şi vitaminele de care are nevoie şi în acelaşi timp înlătura alimentele greoaie, cum ar fi carnea grasă, lactatele grase.

Cum facem detoxifierea primăvara?
Din fericire, natura ne vine în ajutor şi răspunde dorinţelor noastre. Primăvara o cură de detoxifiere este foarte la îndemână. Vom prezenta mai jos unele dintre plantele pe care trebuie să le adăugăm în dietă şi ce proprieteti au ele.

Lăptuca

Lăptuca de fapt este o salată verde, numai că are un gust puţin amărui, este un aliment-medicament cu proprietăţi curative, bogată în minerale (magneziu, potasiu, zinc, fier), vitamine (A, B, C, etc.. ).

Este indicată pentru persoanele cu diabet şi pentru cele cu probleme ale aparatului digestiv.

Lăptuca se poate consuma atât în prepararea sandwichurilor, cât în salate, ciorbe şi supe.

Supa de laptuca ( salata verde )

Ştevie

Denumită şi „frunza de miere „, ştevia este o sursă de proteine, fibre, fier, fosfor, calciu, potasiu, zinc, vitamina A;C.

Ştevia nu aduce organismului calorii, grăsimi săturate, zaharuri, colesterol.

Stevie cu ciuperci

Măcriş

Măcrişul o plantă rar folosită şi ignorată de noi pentru faptul că este considerat un aliment cu calorii negative, însă conţine: fibre, fier, vitamina C; A;, iod; potasiu; magneziu; fosfor, zinc etc..

Este o plantă care creşte spontan sau este cultivată, ale cărei frunze au un gust uşor dulce-acrişor şi se poate folosi în salate, smoothye-uri, dar şi la acrirea ciorbelor.

Omleta cu macris

Untişor

Untişorul se găseşte în pădure la poalele copacilor din abundenţă, dar acum mai nou îl găsim şi în supermarket-uri ambalat la pungi în vid la fel ca rucolă, salată verde etc.

Frunzele sale conţin vitamina C; E; CALCIU; POTASIU; FIBRE, contribuie la detoxifierea organismului ( curăţă sângele şi ficatul ) şi are proprietăţi antianemice.

Untişorul, mai poartă denumirea de salata mieilor, deorece se foloseşte în pragul sărbătorilor de PAŞTI, alături de mâncărurile grele (întrucât are un efect tonic digestiv).

Salata de untisor

Frunze de păpădie

Pentru unii sunt considerate” buruieni”, dar frunzele de păpădie sunt un aliment-medicament deosebit de preţios pentru sănătate.

Păpădia conţine o cantitate mare de calciu, fier, vitamina C; B1;B2;B6;E;K., ajuta la detoxifierea naturală a organismului în special la curăţirea ficatului.

Sote din frunze de papadie

Desigur, nu trebuie să uităm, dacă vrem cu adevărat detoxifiere nu este suficient să adăugăm ierburi în dieta, oricât de bune ar fi. Trebuie să renunţăm şi la sucuri, alcool, dulciuri, snaks-uri, mezeluri, conserve, alimente prăjite. Şi să facem mişcare şi să bem apă suficientă.

, ,