Sfânta Maria Mică 2022. Ce este interzis să faci pe 8 septembrie?

Sfânta Maria Mică 2022. Ce este interzis să faci pe 8 septembrie
Sfânta Maria Mică 2022. Ce este interzis să faci pe 8 septembrie

Sfânta Maria Mică 2022. Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii ortodocși. Românii respectă numeroase obiceiuri, tradiții și superstiții în această zi. Află chiar acum ce este interzis să faci pe 8 septembrie?

În data de 15 august, credincioșii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, în timp ce în data de 8 septembrie este pomenită Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

Citește și: Care sunt zilele din calendar cu cruce roșie în 2022?

Sfânta Maria Mică 2022. Ce este interzis să faci pe 8 septembrie?

Pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie în calendar, pe 8 septembrie nu se spală rufe, nu se calcă, nu se mătură, nu se muncește în curte, la câmp sau în gospodărie în general. Se spune că de Sfânta Maria Mică sunt ascultate rugăciunile femeilor care vor să aibă un copil, dar au probleme cu fertilitatea. De asemenea, dacă o femeie însărcinată se roagă Fecioarei Maria în această zi, va naște mai ușor.

Sfânta Maria Mică 2022. Fetele care nu s-au măritat se pot ruga ca să își găsească ursitul. În ziua de 8 septembrie, trebuie să pui candele aprinse lângă icoana Maicii Domnului. Credincioșii culeg fructele de toamnă din curte, merg cu ele la biserică să fie sfințite și apoi le împart celor sărmani, conform Știrile Kanal D.

Nu ai voie nici să faci focul sau să mănânci mâncare gătită pentru că atragi răul asupra ta, dar și boli care pocesc oamenii. Cei care lucrează pământul în această zi vor avea recoltele blestemate și vitele lor vor fi bolnave. Fetele care își taie părul și îl aruncă la gunoi vor rămâne nemăritate.

Sfânta Maria Mică 2022. Este interzis să te scalzi în ape curgătoare, să mergi înapoi sau să stingi candela de lângă icoana cu Maica Domnului. Tot de Sfânta Maria Mică, plantele de leac își pierd puterile tămăduitoare.

Sursă foto: Canva

, ,