4 alimente care te ajută să te simţi satul

Orice reducere în greutate voită vine la început cu un sentiment că eşti înfometat, chiar dacă corpul tău nu suferă propriu zis de foame, ci doar îl reobișnuiești cu cantitatea de mâncare pe care ar trebui să o primească la cât de mult efort fizic faci.

Cum este greu să rezişti senzaţiei de foame cel mai bine este să încerci să o combaţi cu alimente care îţi dau senzaţia de saţietate. Aşa că încearcă să incluzi zilnic în dieta ta:

Seminţe de chia

Ele te ajută să te simţi şi plin, şi hidratat în acelaşi timp. Seminţele de chia absorb o cantitate de apă de până la 10 ori volumul lor. Iar această apă este ulterior eliberată în organism, treptat. În plus, conţin proteine şi fibre, amândouă jucând un rol important în senzaţia de saţietate.

Umplutura din seminte de chia, pentru placinta de mere

Leguminoase

Alege să consumi boabe, de orice fel, de la fasole şi naut, până la mazăre şi linte. Le poţi pune chiar şi în smoothie, sau să le foloseşti ca să faci un desert. Deşi nu ai nevoie de asemenea artificii când fasolea bătută este atât de bună.

Supa crema de mazare cu lapte

Cereale integrale: quinoa, orez brun, ovăz

Şi tu ai senzaţia că dacă nu mănânci cereale nu ai cum să te simţi satul? Aceşti carbohidraţi complecşi chiar îţi dau senzaţia de saţietate. Ceea ce, în final, te face să mănânci mai puţin. Foloseşte-le în salate de câte ori vrei.

Orz cu orez brun şi rodie

Mere

Merele conţin fibre, ceea ce este foarte util pentru a te simţi satul. Dacă le consumi cu tot cu coaja vei aduce organismului şi pectina, o substanţă cu importante beneficii pentru sănătate şi silueta.

Salata de gulii si mere

, ,