Pe lângă alimentaţia bogată în grăsimi, şi sedentarismul, vârstă, diabetul, fumatul sau consumul de alcool sunt factori de risc în creşterea nivelului de colesterol.
Dacă te confrunţi cu ameţeala, durere în spate şi umeri, dureri de cap sau de picioare, testează-ţi nivelul de colesterol şi consulta un medic specialist. Pe lângă tratamentul alopat, însă, ţine minte că alimentaţia corespunzătoare este esenţială. Ea poate ţine în frâu colesterolul, aşa că poate să fie o idee bună să adopţi dieta potrivită înainte să ajungi să îţi spună medicul că este absolut necesar.
Începem să luăm la rând alimentele pe care ar trebui să le ai în casă dacă îţi pasă de colesterolul tău. Prima este cămară. Al doilea este frigiderul.
În cămara ar trebui să ţii alimente care conţin fibre. Acestea ajuta la scăderea colesterolului. Evită însă conservele, mai ales dacă nu sunt făcute în casă. Ele conţin multă sare, zahăr şi grăsimi.
Târâte de ovăz, Cereale integrale – pentru gustarea de dimineaţă
Beneficiile borsului din tarate de grau si cum se prepara borsul de casa
Orz, Fasole uscată, Porumb, Orez: brun, sălbatic sau basmati brun – pentru masa principală
Faină de soia, Faina din grâu integral – dacă vrei prăjituri sau pâine de casă
Pasta de rosii, Muştar, Oţet, Ulei de măsline – pentru sosuri
Plante aromate – ajuta pentru a da gust mâncării atunci când renunţi la sare
Nuci, alune, seminţe – atunci când simţi nevoia de ceva bun, hrănitor, gras
Fructe uscate, miere – atunci când simţi nevoia de ceva dulce
În frigider concentrează-te să ţii alimente care nu sunt grase. Baza alimentatiei ar trebui sa o constituie fructele si legumele. Carnea este mai mult ca sa dea un gust bun mancarii din cand in cand. Pune multe iaurturi pentru masa de dimineata. Nu uita de salate la pranz si nici de fructe atunci cand vrei o gustare.
Brânză de vaci dar si branza tofu este mai bună decât caşcavalul
Iaurtul este mai bun decât smântână sau untul.
Peştele este mai bun decât porcul.
Iar în rest ai liber la cât mai multe fructe şi legume:
Dovleac, roşii, conopida, ţelina, spanac, ardei, vinete, mazăre
Mere, pere, fructe de pădure, struguri
Dacă fructele şi legumele sunt congelate nu este nicio problemă. Important este să nu aibă adaosuri de zahăr, sare sau sosuri.
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)