Cu ce poți înlocui varza pentru sarmale

Așa faci o masă perfectă pentru Crăciun

Se apropie sărbătorile de iarnă și cauți idei noi pentru masa de Crăciun? Îți explicăm acum cu ce poți înlocui varza pentru sarmale.

Toată lumea știe varianta clasică, cea cu varză murată sau dulce. Chiar și metoda sarmalelor cu frunze sau foi de viță de vie este cunoscută de toată lumea. Însă, există și alte variante la care sigur nici nu te-ai gândit!

Cu ce poți înlocui varza pentru sarmale?

Dacă vrei să încerci ceva asemănător cu frunzele de viță de vie, atunci îți recomandăm frunzele de tei. Spre deosebire de primele, acestea din urmă își păstrează culoarea verde intens și după fierbere. 

Modul lor de pregătire este același, iar frunza respectivă nu schimbă gustul preparatului, fiind și suficient de fragedă. 

O altă variantă o reprezintă sarmalele în foi de ștevie. Este o frunză fragedă și plină de vitamine. Se spală bine, se opărește pentru 2-3 secunde, apoi se lasă la scurs și se folosește fără probleme.

Poți face, practic, o variantă de sarmale primăvăratice. Este o plantă cu puține calorii, dar care îți aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În cazul în care îți dorești să experimentezi și mai mult, poți alege frunzele de podbal. Singura problemă în utilizarea acestora este fragilitatea lor. Trebuie să le manevrezi cu multă grijă, dar efortul merită din plin.

După ce le opărești, pui carnea pe partea lor lucioasă și se rulează începând de la codiță. Dacă vrei niște sarmale mai aromate, atunci încearcă frunzele de hrean.

Acestea se opăresc una câte una, doar băgate rapid în apa clocotită sau se scot iarna de la borcan, murate. Așa vei avea o masă perfectă de Crăciun!Chiar și frunzele de sfeclă sunt o variantă ideală de utilizat în locul clasicelor frunze de varză. Indiferent de ce alegi, cu siguranță îți va ieși un preparat delicios!