Cum să dezgheți carnea rapid. Trucul simplu care durează doar 5 minute

Astăzi îți explicăm cum să dezgheți carnea rapid. Trucul minune este unul extrem de simplu și durează doar 5 minute. Oricine trebuie să știe să facă asta. Te scapă de probleme și te ajută să economisești mult timp și efort.

Sigur ți s-a întâmplat și ție să uiți carnea în congelator sau să te trezești brusc cu invitați și să nu ai toate ingredientele la îndemână. Acum nu mai ai de ce să îți faci griji!

Cum să dezgheți carnea rapid. Trucul minune durează doar 5 minute

Vrei să ai carnea la îndemână într-un timp scurt? Indiferent dacă ai uitat-o în congelator sau nu ți-ai amintit să o pui la timp la dezghețat, acum există o soluție simplă, rapidă și la îndemâna oricui. Nu ai nevoie de un cuptor cu microunde și nu trebuie nici să scufunzi carnea în apă clocotită. 

Poți să o dezgheți în cinci minute sau maximum zece, în funcție de cât de înghețată este, de fapt. Ai nevoie de două oale și niște apă caldă. Se ia una dintre oale și se pune cu gura în jos. Carnea se așază deasupra ei, apoi se pune peste carne cea de-a doua oală, plină pe jumătate cu apă.

Aștepți timp de 5-10 minute, iar efectul este unul sigur! Știm, această metodă pare ciudată, dar te asigurăm că funcționează de minune. Care este explicația? Metalul, mai ales aluminiul din care sunt făcute multe oale, are o proprietate deosebită: conduce foarte rapid căldura.În acest fel, atât căldura din apă, cât și din aer, se transmite mai ușor către carne, dezghețând-o rapid. În plus, datorită greutății oalei cu apă, de deasupra, se mărește și suprafața prin care se transferă căldura. Așa te poți folosi rapid de toate ingredientele de care ai nevoie pentru o cină delicioasă!