Autentificare

Înregistrare

Cum să ţii post într-un mod modern

Să ţinem post este mult mai dificil pentru noi decât pentru părinţii noştri. Vă rog să nu râdeţi. Este ceva serios. Păi ne apucăm noi să ţinem fasolea la înmuiat de cu seara ca să o facem a doua zi? Am putea noi să petrecem o zi în bucătărie ca să facem sarmale de post? Sau am fi în stare să spălăm frunzuliţele de spanac / urzici timp de două ore pentru a face o lingură de mâncare?

Nu, mai mult ca sigur că nu am putea. Decât o dată în viaţă. Şi cu restul ce facem? Ei bine, găsim scurtături moderne. Totul pentru o cauză nobilă şi sfântă, doar vorbim de post aici.

Cumpăraţi mâncare gata făcută la conservă
Ştiu că de obicei vi se spune să nu faceţi asta, să gătiţi neapărat acasă, dar să nu exagerăm. Nu păţiţi nimic dacă luaţi o conservă făcută cu simţ de răspundere. Mie îmi fac cu ochiul cele de la Topoloveni. Este o întreagă bogăţie acolo, de la salată de vinete până la sarmale de post şi supa de linte

Mancare gatita Topoloveni. Foto: unica.ro

Mancare gatita Topoloveni. Foto: unica.ro

Tortillas
Pot să fie salvarea ta în post. O salată de pătrunjel merge minunat într-o tortillas. Iar dacă mai ai şi nişte hummus la îndemână chiar că este un regal. În principiu, luaţi tortillas bune şi veţi găsi fără îndoială cu ce să le umpleţi.

Linte
Fasolea este extraordinară datorită aportului de proteine. Însă se face greu. Care este următoarea pe listă? Lintea. În 10 minute este gata şi este foarte gustoasă. Dacă îţi place fasolea nu are cum să nu îţi placă lintea. Uite cateva rețete:

Paste
Şi asta te salvează dacă eşti un împătimit al ieşitului în oraş. Pentru că este extrem de simplu să găseşti un loc în care paştele sunt bune. Doar atenţionaţi ospătarul că ţineţi post să vă indice anume acele paste care sunt făcute fără ou. Doar nu vreţi să păcătuiţi din neştiinţă.

Quinoa, orez sălbatic, mălai, grâu spelta
Atâtea opţiuni noi pe care le puteţi încerca în această perioadă. Normal că vă plictisiţi de mâncare dacă faceţi numai alegerea evidentă – orez alb şi cartofi. În plus, s-ar putea să vă şi îngrăşaţi chiar dacă suferiţi mai mereu de foame. O rețetă recomandată: Quinoa cu dovlecel și semințe de pin

Lapte de cocos
Nu puteţi bea lapte, dar puteţi bea lapte de cocos. Şi acesta poate să facă parte dintr-un desert minunat, sau chiar să îl folosiţi în dressing-uri pentru mâncare sau in supe: Supă cremă de morcovi și roșii.

Unt de seminţe

Unt de seminte bio.

Unt de seminte bio. Foto: organicplaza.ro

Nu este adevărat că nu aveţi ce să întindeţi repede pe pâine dimineaţa. Pentru că există untul de siminte. Care are un gust divin. În plus, pare să meargă cu orice. Luaţi un borcan şi înmuiaţi în el o felie de măr. Delicios!

Seminţe, nuci, alune
De câte ori simţiţi nevoia de a mânca ceva bun sau de a mânca rapid o gustare care să vă crească nivelul de proteine apelaţi cu încredere la ele. Le puteţi ronţăi ca atare, le puteţi pune în smoothies, puteţi să le adăugaţi la salate.

Naut
Îl luaţi la conservă, ca să fie deja fiert, pentru că este un proces care durează cam mult pentru gusturile noastre. Este plin de proteine şi fibre. Îl puteţi consuma sub formă de humus, dar şi ca atare, în salate. Ba chiar este şi bază pentru ciocolată vegană. Pentru că nimeni nu a spus că nu vă puteţi bucura de viaţă când ţineţi post.

Se gasesc in magazine cu specific arabesc.

Se gasesc in magazine cu specific arabesc.

, ,