Cum se coc și se curăță corect și ușor ardeii. Așa se decojesc rapid

Sunt un deliciu în orice anotimp, dacă știi cum se coc și cum se curăță corect și ușor ardeii. Astăzi îți explicăm metodele prin care îi poți decoji rapid, fără griji.

 

Vrei să pui la borcan pentru iarnă, faci salată de ardei copți, zacuscă sau îi umpli cu brânză feta? Indiferent de preferințe, curățarea legumelor coapte îți dă cu siguranță bătăi de cap. Există însă niște trucuri banale, dar care fac minuni în orice gospodărie, când vine vorba de asta.

Cum se coc și se curăță corect și ușor ardeii

Cei mai buni ardei sunt cei copți pe grătar în curte, cu jarul făcut din lemne. Însă, chiar dacă sunt pregătiți la flacăra aragazului ori la cuptor, tot trebuie curățați. Chiar dacă pare dificil, există câteva trucuri care te salvează ușor și rapid de probleme.

În primul rând, trebuie să alegi ardeii cu mare atenție. Cei mai buni sunt cei cât mai drepți și mai cărnoși. Se spală foarte bine și se lasă la scurs, înainte de coacere. După sunt bine făcuți, indiferent de metoda folosită, se pun într-o oală sau în alt vas adânc, se presară sare peste ei, apoi se acoperă cu un capac.

În acest fel, ardeii vor fi mult mai ușor de decojit. Nu este neapărat nevoie să faci asta când încă sunt calzi. Mare atenție! Ardeii copți NU se spală sub un jet de apă. La fel ca vinetele coapte, își pierd din gust și aromă dacă faci asta. Se țin de codiță cu o mână, în timp ce se curăță cu cealaltă.

După ce ai îndepărtat pielița arsă, se pun pe un tocător de lemn, se taie pe lung cu un cuțit și se aruncă apoi cotorul. Dacă au rămas semințe pe pulpă, se răzuie ușor cu partea neascuțită a cuțitului.