Cum se pregătesc ciupercile. Bonus – 5 reţete

Cum se prepara ciupercile. Sursa foto.

Cum se prepara ciupercile. Sursa foto.

Ştiaţi că ar fi indicat să faceţi anual o cură de ciuperci, mai ales către începutul toamnei, pentru a vă întări sistemul imunitar? Ele conţin factori antibiotici naturali şi sunt singurul aliment vegetal care conţine vitamina D.

În plus, au antioxidanţi, fibre, acid folic, vitamine şi minerale. Ajuta în caz de constipaţie şi au un efect benefic asupra pielii. Ca să nu mai spun că sunt printre alimentele cu un număr foarte mic de calorii. Sunt un aliment de bază în curele de slăbire şi pentru cei care aleg să mănânce vegetarian. Prin urmare, vrem să vă convingem să consumaţi mai multe ciuperci.

Cum se păstrează ciupercile

Ciupercile se găsesc tot timpul anului, aşa că soluţia cea mai indicată este să le cumpăraţi chiar atunci când vreţi să le folosiţi.

Ele se păstrează în frigider în pungi de hârtie, însă nu mai mult de 3 zile. După 3 zile gustul lor se alterează şi nu vă vor mai plăcea la fel de mult, chiar dacă la aspect nu observaţi nicio diferenţă. Dacă nu aveţi pungi de hârtie atunci puteţi să le puneţi pe o farfurie, cu câte un prosop de hârtie dedesubt şi deasupra.

Dacă aţi cules singuri ciupercile, ceea ce vă recomand să faceţi dacă aveţi posibilitatea pentru că au un gust mult mai bun, atunci le puteţi păstra la congelator timp de un an de zile. Le spălaţi înainte bine în apă şi le fierbeţi timp de 30 de minute în apă cu sare. Le scurgeţi, le lăsaţi să se răcească şi le puneţi în pungi individuale, cât folosiţi o dată. Când le folosiţi la gătit nici măcar nu mai trebuie să le lăsaţi să se decongeleze – le puneţi direct în mâncare!

Cum se prepară ciupercile

Se spune despre ciuperci că nu se spală niciodată, pentru că absorb apa precum un burete. Recomandarea este să le îndepărtaţi pământul cu un prosop de hârtie sau cu o perie. De tăiat este extrem de uşor, întrucât sunt moi şi ferme în acelaşi timp. Urmăriţi video de mai jos pentru a vedea cum se face.

Reţete cu ciuperci

Ciupercile sunt atât de versatile încât le puteţi găti în o mulţime de feluri – le puteţi consuma crude în salate, le puteţi face sote, le puteţi găti la cuptor, ba chiar şi în cuptorul cu microunde şi sunt gata în câteva minute!

Aveţi mai jos câteva reţete pe care noi le iubim foarte mult

Supa crema de ciuperci cu avocado, pe care o poţi face fără să mai aprinzi deloc focul

Supa crema de ciuperci cu avocado


Ciuperci cu mărar, fierte în tigaie, pe aragaz

Ciuperci cu marar


Ciuperci cu vin alb, perfecte atunci când vreţi să le folosiţi ca şi sos alături de o friptură

Ciuperci cu vin alb


Ciuperci la cuptor cu usturoi, un aperitiv cald fantastic

Ciuperci la cuptor cu usturoi


Paste cu ciuperci, o masă hrănitoare de post

Paste cu ciuperci, reteta in imagini

, ,