De ce fac bărbaţii burtă şi cum pot scăpa de ea

În timp ce multe femei au tendinţa de a se îngrăşa mai ales în partea de jos a corpului, bărbaţii, atunci când pun kilograme în plus le pun mai ales pe burtă. De asta se şi pomeneşte de atât de celebra burta de bere, întrucât berea, băută des, se va vedea în zona mijlocului.

Şi, astfel, în timp ce picioarele şi mâinile rămân slabe, burta iese din ce în ce mai mult în afară. Foarte adesea se întâmplă şi să pară extrem de umflată, ca şi cum persoanele respective ar fi însărcinate. Cum se ajunge la aşa ceva? Ei bine, este vorba despre grăsime la mijloc, însă este mai mult decât atât. Burtă se umflă atât de tare şi din cauza lipsei de sport. La bărbaţi muşchii burţii au tendinţa de a slăbi după o anumită vârstă, cel mai adesea în jur de 40 de ani şi organele interne încep să se reverse. Asta da acel aspect de extrem de balonat.

O altă problemă de care trebuie ţinut cont este grăsimea care înconjoară organele interne. Grăsimea de pe burtă este un indicator al faptului că există prea multă grăsime şi în jurul organelor interne. Iar asta este periculos pentru sănătate. Aşa că trebuiesc luate imediat măsuri pentru a reduce din greutate.

Acum, pentru că am văzut de ce au bărbaţii burta să vedem şi ce pot face pentru a scăpa de ea.

În primul rând trebuie să facă mai multă mişcare. Fără asta nu se poate corecta nimic. Nu îţi închipui că trebuie neapărat să mergi la sală şi nu ai timp sau chef pentru aşa ceva. Poţi juca fotbal, poţi să alergi, poţi face exerciţii acasă. Neapărat abdomene! Şi v-aş recomanda un site foarte bun, de unde vă puteţi alege exerciţii exact pentru ce vă interesează: fitnessblender.com. Este ca şi cum aţi avea un antrenor personal la care puteţi apela oricând aveţi chef.

După care vine renunţarea la obiceiurile proaste. În cazul bărbaţilor, cele mai des întâlnite sunt următoarele:

– berea, mai exact orice tip de alcool. Apa este foarte bună. Şi trebuie băută în abundenţă. Şi, dacă tot suntem la capitolul băuturi să nu uităm de sucuri. Nici acestea nu sunt ok, au prea mult zahăr. Valabil şi pentru băuturile energizante.

De ce te îngraşi? Motivul pe care nu l-ai luat în calcul

– prea multe grăsimi. Carnea aleasă ar trebui să fie slabă. Uleiul pus în mâncare în cantitate cât mai mică. Smântână? Să fie o amintire, şi iaurtul este foarte bun! Felurile de mâncare atât de îndrăgite de romani nu sunt recomandate având prea multe grăsimi dacă respecţi reţetele tradiţionale: sarmale, mici, şniţele, salată de boeuf, chiftele

Maioneza fara ulei, cu iaurt

– mâncat seara târziu şi în faţa televizorului. Ei bine, acesta este un obicei extrem de dăunător, imediat se vede pe silueta. Nimeni nu spune să te culci flămând, pentru că oricum nu ai putea dormi. Însă nu face din seara principală masă a zilei. Seara se mănâncă un peşte slab, un ou, multe legume. Preferabil, cât mai puţini carbohidraţi. Alune cu bere? Nu! Nu! Nu!

Peste pangasius cu sos de curry

– prea multe snacks-uri şi fastfood-uri. Foarte mulţi bărbaţi nu au chef să gătească. Iar ideaa de a mânca o salată li se pare o glumă proastă. Cum s-ar putea satura cu aşa ceva? Aşa că scapă în prima soluţie la îndemână – snacksuri şi fastfood. Mai bine nu. Cartofii copţi la cuptor cu un grătar nu sună mai bine? Însă nu costiţă sau ceafă, acelea sunt grase. Şi fără maioneze sau ketchap.

Muschi de porc in folie de aluminiu

– prea mulţi carbohidraţi. Carbohidraţii îngraşă. Ei se transformă imediat în zahăr şi se depun sub formă de depozite. Desigur, nu putem renunţa la ei, pentru că avem nevoie de energie. Însă să mai scădem. Să scădem cantitatea de pâine sau paste. Mai puţin orez, mai puţini cartofi. Aş spune şi mai puţine dulciuri şi fructe, dar oricum acestea nu intră pe lista preferată a bărbaţilor. Când alegem carbohidraţi să fie mai ales fasole, naut, mazăre, linte.

Cum se gătesc? Linte, mazăre, fasole, naut, soia

– prea puţine legume. Este normal să te întrebi: şi atunci cu ce să mă hrănesc? Ei bine, cu legume. Legumele îţi aduc nutrienţii de care ai nevoie şi conţin şi fibre. Ai mai jos câteva idei de reţete care speram să fie pe gustul tău şi să te ajute să slăbeşti

Varza calita

Miel cu spanac

Piept de pui cu conopida la cuptor

, , ,