Reţete cu boabe de porumb fiert


Porumbul fiert este unul dintre cele mai sănătoase alimente. El este o sursă foarte bună de vitamine şi minerale, în timp pe aportul său caloric nu este foarte ridicat. Aşa că este indicat şi persoanelor care au grijă de silueta lor. Se spune despre porumb că previne anemia, scade colesterolul şi ajuta mult la digestie.

Cum se fierbe porumbul

Cumpăraţi întotdeauna ştiuleţii de porum cu tot cu frunze. Daţi un pic frunzele din vârf deoparte ca să observaţi să nu fie prea necopţi sau seci. Ca să fierbi mai mulţi ştiuleţi deodată, ceea ce este indicat, întrucât timpul de fierbere este îndelungat, aveţi nevoie de o oală mare.

Curăţaţi porumbul de frunze şi mustăţi, după care le tăiaţi capetele. Puneţi porumbul în oală, îl acoperiţi cu câteva frunze, turnaţi apă cât să-l acopere, puneţi un capac şi îl lăsaţi să fiarbă la foc mic. Durează în jur de o oră jumătate ca să fie gata. Verificaţi cu o furculiţă dacă boabele sunt tari sau nu. La final îl mai lăsaţi în apă caldă, nu îl scoateţi imediat.

Pentru a avea acces la porumb fiert tot timpul anului gătiţi cu uşurinţă conserve cu boabe de porumb. Căutaţi-le pe cele care nu au adaos de zahăr.

Retete cu porumb

Uite câteva dintre reţetele cu boabe de porumb care nouă ne plac foarte mult:

Salata combinata de fasole boabe si legume

Chiftelute cu fasole si porumb

Salata exotica de ton

Piept de pui cu ardei si porumb

Orez prăjit, ca să le dai legume copiilor

Crochete de cartofi si porumb

Salata de orez cu mazare si porumb

Mini tarte cu salata de ton

, ,