Să mâncăm fasole. Beneficii şi reţete.

fasole

Deşi părinţii noştri obişnuiau să include des boabele de fasole în dieta lor, întrucât este un aliment care se găseşte uşor şi este foarte ieftin, generaţia mai tânără nu prea îl apreciază. Ceea ce este o mare greşeală. Să fie din cauză că are multe calorii sau mulţi carbohidraţi? Este adavarat că are, dar asta nu înseamnă că nu este un aliment sănătos, care ar trebui să facă parte dintr-o dietă diversificată, aşa cum este corect.

Beneficii aduse de fasolea boabe.

Fasolea poate întârzia îmbătrânirea
Fasolea are o mare cantitate de antioxidanţi, ceea ce ajută la păstrarea aspectului frumos al pielii, la întărirea sistemului imunitar şi buna funcţionare a creierului. Ai citit că este bine sa mănânci fructe de pădure şi turmeric, să bei ceai verde exat pentru aceste efecte. Ei bine, fasolea are o cantitate mai mare de antioxidanţi decât aceste alimente la modă.

Fasolea poate reduce tensiunea arterială
Fasolea este bogată în fibre, conţine magneziu şi potasiu şi toate acestea îmbunătăţesc tensiunea arterială şi sănătatea inimii în general.

Fasolea ajuta la scăderea colesterolului
Vrei o scădere sigură a colesterolului? Atunci include o porţie de fasole în dieta zilnică. Numeroase studii au arătat că un consum constant de fasole duce la o scădere semnificativă. Mai ales că fasolea are atât de multe proteine, este atât de săţioasă, încât inhibă cererea de alimente cu grăsime.

Fasolea ajuta la reducerea poftelor
Pofta pentru mâncare nesănătoasă este inamicul numărul unu atunci când este vorba despre greutate. Fasolea consumată constant, fiind atât de săţioasă, reduce dorinţa de a mânca gustări pline de grăsimi şi E-uri din magazine. În plus, sistemul digestiv se îmbunătăţeşte şi nu există probleme de constipaţie.

Cu alte cuvinte, fasolea te menţine sănătos, te ajută să nu iei în greutate şi să fii plin de energie. Deci nu ar trebui ocolită. Dar şi din punct de vedere culinar fasolea este recomandabilă, întrucât este foarte hrănitoare şi în acelaşi timp extrem de versatilă, putând să facă parte din feluri de mâncare foarte variate.

Retete cu fasole

Ciorba de fasole acrita cu gutui

Zacusca cu fasole, varianta simpla

Fasole cu ciolan

Salata de fasole boabe

 

, , ,