Un meniu de peşte de post, însă de sărbătoare, pentru Buna Vestire

Buna Vestire cade întotdeauna în Postul Paştelui şi, indiferent în ce zi este, credincioşii au dezlegare la peste. Întrucât este o sărbătoare foarte îndrăgită şi un motiv de bucurie şi meniul pentru această zi trebuie să fie pe măsură. Vom prezenta câteva dintre reţete noastre favorite pentru Buna Vestire. Merită să le încercaţi, mai ales dacă vreţi ceva mai deosebit.

Dimineaţa

Începe dimineaţa cu o pastă de peste care îţi desfata toate simţurile. Foloseşte pentru asta un peşte delicatesă – anşoa

Pasta de ansoa cu usturoi

Tuturor le place salata de icre. Mai ales când este făcută în casa din puţine ingrediente, de calitate

Salata de icre de salau

La prânz

O reţetă de borş de peste care se poate face şi în apartament, cu un gust special datorită adaosului de creveţi.

Bors de peste

Vom face un peşte la cuptor, împreună cu ciuperci şi măsline, într-un sos de vin cu roşii

Peste oceanic la cuptor

Seara

În numai câteva minute putem face creveţi, cărora să le adăugăm un sos iute. O mâncare care pare sofisticată, însă este foarte simplă.

Creveti in sos iute

O variantă simplă şi rapidă este peştele la cuptor cu legume, care poate deveni o mâncare delicioasă dacă îi adaugi puţin vin alb şi nelipsitul ulei de măsline.

Peste cu rosii la cuptor

,