10 gustări care îţi dau energie

Nu ştiu cum este în cazul vostru, însă la mine în birou, în jur de ora 16 se suferă, general, de o lipsă totală de energie. Parcă ne este somn, parcă ne este foame, parcă nu ştim nici noi ce avem cu adevărat. Când eram mai mici şi mai dezinteresaţi de sănătatea noastră răspunsul era aproape întotdeauna o cafea şi o ţigară. Acum însă ştim mai bine ce ne ţine în priză, care sunt bunătăţile care să ne ţină ochii deschişi şi şa nu cădem cu capul pe tastatură.

Preferatele tuturor sunt fructele, mai ales de când au apărut cireşele. Dar plănuim să servim câte un castron toată vara, de la piersici până la pepeni.

Morcovi, ardei, castraveţi. Ştiu, pare plicisitor. Însă nu atunci când este déjà curăţat şi tăiat sub formă de beţişoare şi pus alături de un humus făcut în casă. Nimeni nu rezistă şi imediat apare zâmbetul pe buze la apariţia lor. Merită să încercaţi şi voi să vă surprindeţi aşa colegii, veţi vedea un efect neaşteptat.

Humus

Mixuri de fructe uscate şi diverse tipuri de alune. Singura problemă cu ele este că ai tendinţa de a mânca prea multe. Aşa că păstrez un iaurt la îndemână ca să le amestec în iaurt. La fel de bun ca orice prăjitură!

Cum faci iaurt grecesc acasă

Brânză. Câteva bucăţele de brânză alături de legume, sau chiar de fructe sunt perfecte. Aşa că păstrez în frigider câteva. Iar dacă îmi este chiar foame mai adaug şi o felie de pâine integrală.

Platoul cu brânzeturi, cum îl construieşti


Biscuiţi. Biscuiţii din faina integrală pot să fie răspunsul atunci când simţi nevoia să ronţăi ceva. Mai exact simţi nevoia de carbohidraţi. Dar chipsurile sunt de neacceptat, chiar dacă scăpăm cam des în pungile pe care şi le iau copiii prin parcuri.

Biscuiti cu fulgi de ovaz


Eu mai am ascuns prin dulap şi o pungă de fulgi de ovăz. Sunt buni de pus în iaurt. Dar şi de ronţăit atunci când îmi este pofta de ceva nu prea sănătos, cum ar fi o pungă de alune prăjite. Din când în când, în acelaşi scop, îmi mai iau la mine şi floricele făcute în casă.

Cum faci floricele fără ulei

, ,