Autentificare

Înregistrare

Aperitive pentru masa de Crăciun sau Revelion. 10 propuneri sănătoase.

Românii au pe masa de Crăciun sau Revelion mâncăruri destul de grele. Alegerea principală se pune pe carnea de porc, gătită sub multiple feluri, de la friptură până la cârnaţi. Iar când terminăm cu această trecem la salate pline de maioneză.

Pentru a aduce un pic de echilibru, am să vă propun că aperitivele să fie bazate în special pe legume şi lactate. În acest fel vom lăsa mai puţin spaţiu pentru acele mâncăruri mai greu de digerat, deşi sunt atât de bune la gust. Şi bine vom face, doar nu ne obligă nimeni să mâncăm tot porcul într-o zi.

Andive umplute

Un aperitiv cu gust interesant, mai ales că nu mâncăm andive zilnic. Putem face pasta de brânză în avans şi la servire nu ne rămâne decât să punem o lingură în fiecare andivă.

Andive umplute

Pasta de avocado

Ştiţi deja cât de bun este avocado. Vom face o pastă verde, cu brânză de capră, perfectă pentru a fi servită pe felii subţiri de pâine. Pasta poate fi făcută cu o zi înainte.

Pasta de avocado si branza de capra

Salată de vinete

Sperăm că aveţi în congelator vinete deja pregătite pentru salată. Atunci nu va rămâne decât să le frecaţi şi să adăugaţi nuci prăjite, pentru un gust uimitor.

Salata de vinete cu nuca

Rulata de cartofi cu legume

Ruladele sunt de mare efect la orice masă. Mai ales atunci când legumele colorate sunt atât de vizibile. Vă ia un pic mai mult timp să o faceţi, însă feliile de rulada vor fi printre preferate.

Rulada de cartofi cu umplutura de spanac

Chiftele cu brânză şi spanac

Noi obişnuim destul de mult să mâncăm chifteluţe. De această dată însă fără carne, ci cu brânză şi spanac. Şi vă sfătuiesc să le faceţi la cuptor. Aşa sunt mai sănătoase şi nici nu mai pierdeţi timpul prăjindu-le.

Chiftele cu brânză şi spanac

Roşii unplute la cuptor

Dacă nu aţi încercat până acum roşii umplute să ştiţi că chiar merită. În reţeta noastră vom folosi brânză ca principal ingredient. Dar voi puteţi folosi legume, ciuperci.

Rosii umplute cu branza la cuptor

Pasta de anşoa

Pasta de peşte se face rapid şi este bună la gust. Vă propun o pastă de anşoa pentru că este foarte potrivită în situaţii speciale. Cu siguranţă nu o ai pe masă în fiecare zi.

Pasta de ansoa cu usturoi

Salată de sfeclă roşie

Neapărat umpleţi masa de cât mai multe salate. Vrem să căpătăm energie şi să ne simţim bine, aşa că salatele sunt obligatorii. Încercaţi o salată cu sfecla roşie.

Salata cu sfecla rosie cu hrean

Salată de crudități

Ne plac mult salatele de crudităţi pentru gustul lor răcoros şi crocant. Aici, salata se face cu iaurt şi nu cu maioneză. Iese foarte bună.

Salata de cruditati cu iaurt

Salată de patrunjel

Aţi încercat vreodată o salată de pătrunjel? Aşa cum obişnuiesc să o facă arabii, cu seminţe prăjite şi câteva roşii. Fantastică!

Salata de patrunjel cu rosii

, ,