Care este diferența dintre bulion și pasta de tomate?

Puțină lume știe care este, de fapt, diferența dintre bulion și pasta de tomate. Pe lângă sucul de roșii delicios, pe care îl pregătim pentru iarnă, mai există și alte variante de conservare. Însă, oricine dorește să le pregătească, trebuie să știe clar cum se pregătește fiecare în mod corect.

Ambele menționate mai sus sunt gustoase și utile în orice gospodărie, dar acum îți explicăm tot ce trebuie să știi despre caracteristicile fiecăreia. Atât sucul, cât și bulionul sau pasta de tomate, sunt ingrediente necesare în casă. Pot fi folosite în numeroase preparate, de la tocănițe, ciorbe, paste cu sos, fripturi, până la feluri de mâncare mai complexe.

Care este diferența dintre bulion și pasta de tomate

Pasta de tomate are o consistență mai fermă, nu curge, rămâne “lipită” de lingură. Bulionul însă este mai puțin concentrat, cu o consistență mult mai vâscoasă. Diferența dintre cele două are legătură cu substanța uscată adăugată, atunci când are loc prepararea lor, dar și cu timpul de fierbere.

Dacă dorești să faci pastă de roșii, atunci poți lăsa bulionul să fiarbă mai mult timp la foc mic, până când capătă consistența potrivită. Atenție! Nu se lasă totul nesupravegheat, ci se amestecă în mod constant, până când este gata. Altfel, atât bulionul, cât și pasta de tomate, pot căpăta un gust extrem de neplăcut, dacă se prinde lichidul de fundul recipientului și se arde.

Atunci când vorbim de aromă, există numeroase tipuri de roșii pe piață, unele mai dulci, altele cu o savoare ușor exotică. Inclusiv culorile pot fi unele diferite, dacă îți dorești să o varietate în cămară. Roșiile se zdrobesc și se strecoară, apoi se adaugă sare sau zahăr și se pun la fiert.

Dacă dorești să faci doar bulion, nu este nevoie să pui chiar atât de multe roșii, pentru că va avea o consistență vâscoasă. Însă, dacă vrei să fierbi totul până ce devine pastă de tomate, atunci trebuie o cantitate mult mai mare. După fierbere, se pun în același mod, în borcane curate și sterilizate, aici nemaifiind diferențe majore.