In ultima vreme salatele noastre au devenit adevarate opere culinare. Si asta pentru ca avem atatea varietati de frunze pe care le putem folosi, fiecare cu gustul sau specific.
Insa, indiferent cu arata si ce gust au, toate sunt sarace in calorii, asa ca sunt recomandate in curele de slabire. In plus, sunt bune pentru sanatate, continand acid folic si beta-caroten. Doua salate foarte hranitoare sunt spanacul si nasturelul.
In general, salatele nu tin de foame, insa se pot asocia foarte bine cu o sursa de carbohidrati sau de proteine, pentru o masa mai consistenta.
Tipuri populare de salate:
Andiva
Este crocanta si amaruie. Este foarte iubita in Belgia si Franta.
Arugula sau Rucola
Este un pic iute si cu frunze subtiri. Merge foarte bine cu paste sau pizza.
Iceberg
Aceasta este rotunda, cu frunze strans infasurate, precum o varza. Nu are o aroma puternica si este crocanta. Poate fi folosita ca si pat pentru alte feluri de mancare.
Salata romana
Este o salata aromata, cu frunze lungi. Este cea care se foloseste in salata Caesar.
Spanacul
Spanacul crud este foarte bun la gust si sanatos. Doar trebuie sa il spalam bine.
Untisor
Untisorul a inceput sa fie redescoperit si primavara trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta.