Cum să găteşti peştele? Uite principalele moduri + retete

peste

Studiile au arătat că romanii nu mănâncă suficient peste. Ei prefera carnea, deşi aceasta are mai multe grăsimi şi în cantităţi mari are un impact negativ asupra sănătăţii.

Ar trebui să alegem să consumăm peste minim două zile pe săptămână. El ne aduce proteine, vitamine, acizi graşi, omega 3, calciu… Şi, în funcţie de peştele ales, poate să fie mai ieftin decât carnea.

Mai jos, vom trece în revistă câteva modalităţi de a găti peştele, pentru a vă ajuta să găsiţi noi modalităţi delicioase de a-l prepara.

Peste în tigaie

Este un peşte foarte bun la gust, făcut cu unt vin şi cu ceapă. În acest fel veţi obţine un peşte fraged însoţit de sos aromat.

Peste cu ceapa pe pat de lamaie la cuptor


Peşte la cuptor

Alegeţi varianta de peşte la cuptor atunci când vreţi un peşte mai sănătos, fără o crustă tare. Şi este cu atât mai bun dacă adăugaţi şi legume. Aici, este făcut cu roşii.

Peste cu rosii la cuptor

Peste în supă

Dacă trăiţi în românia nu se poate să nu fi gustat măcar o dată faimosul nostru borş de peşte. Dar el se poate consuma şi altfel, într-o supă crema fină.

Supa crema de peste


[sc name=”Video_inart_01″]

Saramura de peşte

Orice cunoscător vă va spune că nu există nimic mai bun decât o saramură de peşte. Şi nu este deloc complicat de făcut, doar diferit de modul în care faceţi de obicei peştele.

Saramura de crap

Peste făcut pateu

Cel mai probabil aţi mâncat pateu făcut din ton de la conservă sau din somon afumat. Însă orice fel de peste poate deveni un pateu minunat. Aflaţi mai jos cum.

Pate de peste


Bulete din peste

Cu cartofi, ceapă, mărar şi peşte poţi face chifteluţe de peste delicioase. Sunt nemaipomenite că aperitive, atunci când ai musafiri.

Bulete de peste

Peste pane

Foarte bun la gust, acest peşte este trecut prin faina sau pesmet şi apoi prăjit în tigaie. Noi vă învăţam ce să îi mai adăugaţi ca să fie mai aromat şi cum să îi faceţi un sos pe măsură.

File de peste cu sos tartar

,