Meniu saptamanal -Saptamana III Octombrie


Mereu suntem atentionati sa nu mai mancam atat de multe grasimi, fie ca este vorba despre cele animale sau vegetale. Cu toate acestea nu este o idee buna sa renuntam cu totul la grasimi.

Mai ales daca avem in casa a oameni in varsta ( parinti, bunici ) si copii, acestia avand nevoie de grasimi saturate si nesaturate ( la oamenii in varsta pentru cresterea imunitatii, iar la copii pentru ca sunt in plina crestere ).

Vremea de afara incepe sa fie in ce mai rece, iar acum intr-o lista de meniu vor intra mai multe mancaruri calde, procesate un timp mai indelungat, dar compensam cu salate multe si fructe proaspate.

Aflandu-ne la un sfarsit de saptamana, produsele si ingredientele din camara, respectiv frigider s-au cam terminat, iar lista va fi mai lunga si putin mai costisitoare. Totusi daca stim cum sa fim economi ( facand cumparaturi si din piata, mai ales la fructe si legume ) nu vom simti asa o pierdere in buget.

La fel ca si in saptamanile precedente vom tine cont de zile de post si vom avea un inceput de saptamana cu un meniu mai leger.

Meniu pentru o saptamana Luni-Duminica

Luni ( se va consuma ciorba, supa care a mai ramas de duminica)

Ficat de pui cu sos de ciuperci

Salata de ardei copti cu usturoi

Lapte cu orez si sirop de caramel

Marti

Pui cu susan ( shanghai )

Piure de telina si cartofi

Salata asortata cu spanac

Fructe

>> Pagina 2: Meniul pentru Miercuri, Joi, Vineri

, , ,