10 alimente sub 40 de calorii. + Retete de dieta.

ciuperci

Principala cale către silueta pe care ţi-o doreşti este să ştii ce alimente conţin mai puţine calorii şi să le adaugi în cantitate mai mare în meniul tău zilnic.

Îţi vom prezenta 10 astfel de alimente care au puţine calorii însă, în acelaşi timp, vin la pachet cu un conţinut nutriţional bogat.

Rucola

Mănâncă rucola pentru conţinutul său de fibre, vitaminele A, C şi K, potasiu. În plus, nu are grăsimi şi foarte puţine calorii. Se poate consuma în salate, dar şi în supe. Există studii care arată că este bună şi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale întrucât absoarbe toxinele ce reduc libidoul.

Salata de rucola II

Sparanghel

Sparanghelul este numărul unu în dietele de detoxifiere datorita conţinutului său de aminoacizi. Ba chiar este foarte bun şi în stările de mahmureală, dacă se întâmplă vreodată să ai aşa ceva. Are şi foarte multe vitamine şi minerale – vitaminele A, C, E şi K, acid folic, fier.

Supă cremă de sparanghel

Broccoli

Atât de mult s-a vorbit de gustul rău al acestui aliment încât puţină lume are curajul să îl cumpere. Deşi conţine vitamine, minerale, fibre, antioxidanţi. Însă ştiţi ce, dacă treceţi peste reţinerea iniţială chiar veţi constata că nu este rău deloc.

Pate din broccoli

Varza

Este foarte bună la gust şi foarte ieftină. Dacă rezişti tentaţiei de a pune în ea carne grasă atunci este foarte indicată pentru slăbit, indiferent în ce formă o consumi.

Varza calita

Sfeclă

Ştim încă din copilărie că sfecla este un aliment foarte sănătos. Se spune despre ea că este capabilă să ţină cancerul departe. Conţine fier, fibre, potasiu şi antioxidanţi. În plus, mâncarea făcută cu sfecla are o culoare fascinantă.

Salata de sfecla si morcovi

Grepfrut

Grepfrutul este atât de bun atunci când vrei să slăbeşti încât s-a inventat şi o dietă pe bază de grepfrut. Conţine vitamina C, acid folic, potasiu. Îl putem consuma ca atare, dar ar trebui să îl încercăm şi în salate sau cocktailuri.

Salata de gulie cu grepfrut

Ciuperci

Cu antioxidanţi, potasiu, vitamine şi fibre, ciupercile ar trebui să fie cât mai des la noi pe masă. În plus, au puţine calorii şi pot cu succes să înlocuiască carnea.

Ciuperci cu marar

Roşii

Vă plac roşiile? Atunci nu le ocoliţi. Au foarte puţine calorii şi protejează pielea, reduc colesterolul. În plus, le poţi găsi în orice anotimp.

Mancare de rosii


Dovlecei

Vrei să slăbeşti? Atunci mănâncă dovlecei. Poţi să îţi pui porţii cât de mari vrei tu şi nu se va vedea nimic pe silueta ta. Partea bună este că îi poţi prepara în nenumărate moduri. Sau mânca chiar cruzi.

Sote de dovlecei

Spanacul

Nu se putea să nu îl includem în această listă de alimente cu puţine calorii care sunt foarte sănătoase. În spanac par să se fi adunat toţi nutrienţii care ne dau putere. Şi este foarte versatil la gătit.

Spanac scazut

, ,