Ce facem cu resturile de la masa de Paşte, ca să nu le aruncăm

Desigiur, este ideal sa mancam tot ceea ce gatim, însă ştim foarte bine că nu se întâmplă aşa. Fie că am calculat noi greşit cantitatea de care avem nevoie, fie că ne-am dorit să facem multe feluri fără să ne întrebăm şi cine le mănâncă în numai câteva zile, fie că am mai primit de la prieteni şi familie atunci când au venit la noi în vizită, după cum este obiceiul.

Oricare ar fi motivul, ni se poate întâmpla să fim cu frigiderul plin de resturi şi să nu mai avem chef să le mâncăm ca atare. Ce facem cu ele? Avem câteva iei care vă vor ajuta să nu aruncaţi mâncarea.

Punem la congelator

Sunt tipuri de mâncăruri care se pot congela fără probleme. De exemplu, sarmalele. Le congelaţi acum şi le puteţi mânca peste 3 luni. Şi cozonacul congelat îşi păstrează gustul bun, doar să nu uiţi sa il înveleşti în hârtie înainte. Supele, ciorbele, pot fi la rândul lor congelate. Numai să le închideţi ermetic. Nu mai sunt plăcuţe de mâncat, odată ce au fost ţinute la congelator, iaurtul, paştele, cartofii.

Refolosim carnea

Carnea poste să fie cu uşurinţă refolosită în alte reţete. Astfel, nu vom mai stramba din nas pentru că mâncăm din nou acelaşi lucru. Cel mai simplu mod de a refolosi carnea este în chiftele, unde puteţi adăuga fără problem mai multe tipuri de resturi de carne.

Crochete din resturi de friptura

Dar poţi renunţa şi la prăjeala şi sa faci o franzelă umplută.

Franzela umpluta

Refolosim ouăle vopsite

Fără incoiala îţi rămân ouă vopsite. Mereu se întâmplă aşa. Din fericire, există reţete delicioase care se pot face cu ele şi, garantat, vor dispărea rapid din farfurie. Putem face o salată de ouă:

Salata de oua cu sos de mustar

Dar la fel de bine merge şi un platou cu ouă umplute:

Oua umplute

Refolosim legumele

Parcă oricum nu prea avem chef să mâncăm legume, dar dacă nici nu sunt făcute pe loc, atunci cheful se face şi mai mic. Putem combate asta refolosind legumele: conopida, păstăi de fasole, spanac etc. Vă propun 2 reţete. În primul rând este frittata, acea omletă italiană făcută la cuptor în care pot intra orice ingrediente vă trec prin cap.

Cum să faci o frittata perfectă

Dar merge şi o cupă crema de legume, pe care să o consumaţi cu crutoane. Ajută bine la digestie, mai ales după mesele de atât de încărcate pe care le-am avut înainte.

Supa crema de legume cu menta

Refolosim sosurile

Dacă obişnuiţi să faceţi pâine în casă, atunci să ştiţi că puteţi să puneţi sosurile rămase în pâine. Rezultatul va va întrece orice aşteptări. Cui nu-i place o pâine cu miros de usturoi? Sau o pâine cu verdeţuri? Porniţi de la o reţetă de pâine şi improvizaţi

Paine cu masline. Reteta in imagini.

Refolosim dulciurile

Toate dulciurile fără creme pot să fie refolosite, făcând din ele alte prăjituri. Sunt foarte bune la gust, se fac extrem de rapid şi sunt testate cu success încă de pe vremea când eram noi mici.

Aveti mai jos o reteta pentru a refolosi cozonacul care s-a uscat.

Budinca din resturi de cozonac

, , ,