Cum faci să nu se mai lipească orezul când îl fierbi

Este un aliment folosit într-o mulțime de țări, fiind foarte versatil. Însă, trebuie neapărat să știi cum faci să nu se mai lipească orezul atunci când îl fierbi.

La fel ca fasolea, orezul este un ingredient dificil de gătit dacă nu știi cum să faci asta în mod corect. Astăzi îți oferim câteva sfaturi pe care trebuie neapărat să le urmezi, dacă vrei să iasă totul perfect.

Cum faci să nu se mai lipească orezul atunci când îl fierbi?

În primul rând, trebuie să ai grijă la tipul de orez pe care îl alegi. Dacă ai cumva instrucțiunile pe ambalaj pentru acel bob, este musai să le respecți.

Dacă vrei să pui sare în mâncarea în care folosești orezul, nu face asta în timpul fierberii! Dacă faci această greșeală, atunci boabele se vor sfărâma și se vor lipi mai rău de fundul oalei.

Un alt aspect de care uită multă lume este spălatul orezului. Eliminând cât mai mult din amidon, evităm problemele cu lipirea.

Cum faci să nu se mai lipească orezul când îl fierbi

La fel ca în cazul pastelor, orezul nu se lasă în apa fierbinte dacă vrei doar să îl fierbi și să îl adaugi apoi într-un alt preparat. Se ia și se ține sub un jet de apă rece, în strecurătoare.

Ai mare grijă și la temperatură! Orezul se pune la fiert doar în apa deja clocotită, iar focul se dă la minim după ce adaugi boabele în apă. Oala trebuie să fie și ea una înaltă, ca să eviți problemele cauzate de spuma care apare când fierbi boabele de orez.

, ,