Meniu de Sf Andrei – cele mai bune reţete cu usturoi

meniu-usturoi

Sf Andrei este foarte important pentru creştinii din România. Se spune despre el că este primul care a adus creştinismul la noi. El este unul dintre cei 12 apostoli, primul dintre ei care l-a urmat pe Iisus şi de meserie a fost pescar.

Sărbătoarea Sf-lui Andrei are şi o dimensiune plină de superstiţii, venită din practicile păgâne, milenare. Printre cele mai importante obiceiuri este acela de a te proteja cu ajutorul usturoiului de spiritele rele care salasuiesc pe pământ.

Aşa că, ne-am gândit că de Sf Andrei să alcătuim un meniu care are în componenţa mult usturoi.

Micul dejun

Vă propun să începem dimineaţă cu o pâine cu roşii şi usturoi. Se face extrem de simplu, iar dacă ai o pâine integrală făcută în casă este şi mai bine.

Paine cu rosii si usturoi

Paine integrala de post. Reteta in imagini.

Prânzul

Începem cu o supă crema de morcovi cu usturoi, o supă sănătoasă, cu aromă interesantă

Supa crema de morcovi cu usturoi


Pentru felul doi vom merge pe un fel de mâncare clasic, îndrăgit de toţi romanii: friptura de pui la cuptor cu cartofi şi usturoi.

Pui la cuptor cu cartofi si usturoi


Pe care o servim alături de o salată de ardei copţi, cu usturoi, cum altfel?

Salata de ardei copti cu usturoi

Cina

Cum seara nu avem prea mult timp la dispoziţie vom merge pe varianta de spaghetti. Făcute cu un sos cu smântână şi usturoi.

Spaghetti cu sos de smantana si usturoi


Şi pentru că este sărbătoare avem neapărată nevoie şi de ceva dulce. Vom face o prăjitură dietetică cu grâu, nucă şi fructe. Ea nu contine usturoi, insa contine grau, un alt simbol al sarbatorii de Sf Andrei.

Prajitura dietetica cu grau si orez

,