
Surse de proteine in post
Cu toţii ştim că este bine să existe perioade în care să renunţăm să mai mâncăm carne, lactate şi ouă. Acest lucru este foarte bun pentru sănătatea noastră şi pentru a crea un echilibru alimentar.
Şi, deşi pare atât de simplu de făcut, întrucât există aşa multe legume şi cereale, sunt momente în care nu mai ştim ce să gătim şi la fiecare pas dăm peste restricţii. Aşa că ne-am gândit să facem o listă de alimente care au multe proteine şi să vă sugerăm pentru fiecare reţete perfecte pentru perioadele de post.
Mazăre
O cană de mazăre are la fel de multe proteine precum o cană de lapte. Şi partea bună este că este disponibilă oricând. Este adevărat că nu o gasim proaspătă tot timpul anului, însă şi cea congelată îşi păstrează calităţile nutriţionale, chiar dacă nu mai este la fel de bună la gust.
Rosii umplute cu mazare si ciuperci
[sc name=”Video_inart_01″]
Quinoa
Nu prea suntem noi obisnuiti cu ea, însă am putea să o adoptăm, să fie cea mai bună prietenă a noastră. Quinoa este trecute de obicei la capitolul cereale, deşi tehnic vorbind aici este vorba despre seminţe. Quinoa are mai multe proteine decât mazărea şi aduce o mulţime de aminoacizi de care corpul are nevoie pentru a se regenera.
Unt de arahide
Când vorbim de untul de arahide nu ne gândim numai la el, ci la o serie întreagă de variante de unt făcut din alune, nuci, seminţe. Ce trebuie să conţină el? Nuci şi sare. Atât şi nimic mai mult. Aşa că, dacă îl cumpăraţi, uitaţi-vă bine pe etichetă. Cu cât are mai puţine ingrediente cu atât este mai bine. Fără uleiuri, fără zahăr. Untul de erahide este perfect de mâncat ca atare, dar poate să facă parte şi din dulciuri minunate.
Fasole
Fasolea are multe proteine, este ieftină, este bună la gust, o poţi găti în multe feluri. Teoretic nu există motiv pentru care nu ai găti zilnic fasole. Practic, ştim cu toţii că faptul că trebuie să o punem la înmuiat atâtea ore şi apoi să o fierbem încă câteva ore ne cam împiedica. Aşa că, decât să nu mănânci fasole deloc şi să nu beneficiezi de calităţile sale mai bine o cumperi deja fiartă, în conservă.
Naut
Mai adăugăm în lista noastră şi năutul, chit că este la fel de dificil de fiert precum fasolea. Procedeul este similar – lăsat la înmuiat o noapte, pus la fiert mai multe ore. Fără îndoială humusul este preparatul pe care îl consumăm noi cel mai mult din naut. Dar el poate să fie pus în salate, în supe, în sandvişuri, chiar şi în prăjituri. Merge foarte bine în combinaţie cu spanac şi brânză feta.
Tofu
Produs din boabe de soia, acest aliment poate să ia cam ce formă şi gust îţi doreşti. Găseşti de la foarte cremoase până la tari, asemănătoare fripturii. Ca toate alimentele din această listă are multe proteine şi se poate găti în multiple moduri.