Legume la cuptor pentru întreaga săptămână

Dacă vrei să te asiguri că vei mânca mai multe legume în timpul săptămânii atunci sâmbăta, când faci piaţa, rumeneşte la cuptor câteva tăvi de legume ca să le ai la îndemână întreaga săptămână. Ce să pui? După gust, însă ar merge bine ardei, morcovi, conopida, fasole verde, varza de bruxelles, vinete, dovlecei.

Ai aici indicaţii exacte cum se fac ca să îţi iasă crocante şi nu moi.

Cum se rumenesc legumele la cuptor fără greşeală

Cum să le consumi?
Le poţi mânca foarte bine ca atare, punând deasupra un pic de zeamă de lămâie şi parmezan ras. Dar, dacă vrei, poţi să le adaugi cu uşurinţă si în alte feluri de mâncare:

Dimineaţa, în frittata

Cum să faci o frittata perfectă


La prânz, în supe

Supa de legume rumenite la cuptor


Sau un delicios briam grecesc

Briam (grecesc)


Seara, într-o salată

Salata cu legume coapte si ton


Sau cu paste

Paste cu legume de post

Dar pot oricând şi să dea un plus de savoare unei alte mâncări principale. De exemplu puse deasupra pe un hummus sau lângă o friptură sau alături de un orez alb, simplu.

Aşa că, dacă nu ştii de unde să începi cu planificarea săptămânală a meniului începe de aici. Este un pas perfect să ai mereu în frigider ceva sănătos şi deja gătit.

Ţie cum îţi place să consumi legumele rumenite?

Sursa foto

, ,