Dacă vrei să te asiguri că vei mânca mai multe legume în timpul săptămânii atunci sâmbăta, când faci piaţa, rumeneşte la cuptor câteva tăvi de legume ca să le ai la îndemână întreaga săptămână. Ce să pui? După gust, însă ar merge bine ardei, morcovi, conopida, fasole verde, varza de bruxelles, vinete, dovlecei.
Ai aici indicaţii exacte cum se fac ca să îţi iasă crocante şi nu moi.
Cum se rumenesc legumele la cuptor fără greşeală
Cum să le consumi?
Le poţi mânca foarte bine ca atare, punând deasupra un pic de zeamă de lămâie şi parmezan ras. Dar, dacă vrei, poţi să le adaugi cu uşurinţă si în alte feluri de mâncare:
Dimineaţa, în frittata
La prânz, în supe
Sau un delicios briam grecesc
Seara, într-o salată
Sau cu paste
Dar pot oricând şi să dea un plus de savoare unei alte mâncări principale. De exemplu puse deasupra pe un hummus sau lângă o friptură sau alături de un orez alb, simplu.
Aşa că, dacă nu ştii de unde să începi cu planificarea săptămânală a meniului începe de aici. Este un pas perfect să ai mereu în frigider ceva sănătos şi deja gătit.
Ţie cum îţi place să consumi legumele rumenite?